DİYARBAKIR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisince düzenlenen "Basın Buluşması" toplantısında, konuştu.

Kurtulmuş, partisince düzenlenen "Basın Buluşması" toplantısında, her gelişinde Diyarbakır'ın biraz daha gelişmiş, güçlenmiş, sükunet, selamet ve esenlik içinde bir şehir olmasını görmekten büyük memnuniyet duyduğunu, bu huzur ve esenliğin kente çok yakıştığını söyledi.

Diyarbakır halkının bunun kıymetini bilerek elde ettiği bu büyük huzur ve güven ortamını arttıracağını vurgulayan Kurtulmuş, geçmiş tecrübelerinde bombanın, silahın, korkunun ve çatışmanın bulunduğu yerde insanlığın olmadığını gördüklerini belirtti.

"Hele hele bir meramını anlatmak, bir derdini anlatmak zorla, zorbalıkla, silahla, sopayla olabilecek bir iş değildir. Çukur eylemlerinin olduğu zamanda Diyarbakır'a gelmiştim, o zaman sokaklarda yürürken halkımızın gözünde sadece korku vardı. Herkes birbirinden endişe ediyordu." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, şimdi herkesin gözünde büyük bir sevinç ve coşku olduğunu, herkesin büyük bir güvenle hareket ettiğini dile getirdi.

Bunun önemli bir kazanım olduğunu, bu kazanımın yok edilmesine asla izin vermemeleri gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, içeriden ve dışarıdan bazı unsurların Türkiye'yi yeniden karıştırmak istemelerine bu halkın bir daha fırsat vereceğine asla ihtimal vermediğini kaydetti.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu mücadeleyi yani barış ve esenliği sağlama mücadelesini milletimizle, halkımızla birlikte sonuna kadar sürdüreceğiz. Diyarbakır, bugün kazandı, esenlikle çok daha net bir şekilde ortaya koymaktadır. 40 yılı aşkın bir süredir bu milletin trilyonlarca dolar kaynağı maalesef bir yerlerden elde ettikleri silahlarla bu millete karşı pusu kuran terör odaklarının dizginlenmesiyle geçirilmiştir. Şehirlerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz büyük bir huzursuzluk ve güvensizlik içerisinde yaşamış, sadece o değil, Türkiye her bakımdan ekonomik olarak büyük bir zorluğun içerisine girmiştir."

Şimdi yerli ve yabancı misafirlerden bahsedildiğini dile getiren Kurtulmuş, turizmden tarıma, üretimden yatırıma kadar her alanda işlerin güzel bir şekilde yürüyebilmesinin yolunun barışın, esenliğin ve huzurun sağlanmasından geçtiğine işaret etti.

Kurtulmuş, bu çerçevede terörle mücadelede ortaya koydukları kararlılığın ne kadar önemli ve haklı bir mesele olduğunu bugün sağlanan huzur ortamının ortaya koyduğunu vurguladı.

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) yepyeni fabrikaların kurulmaya başlandığını gördüklerini anlatan Kurtulmuş, Tekstil OSB'de 60'a yakın fabrikanın çok kısa sürede üretime başlamasıyla 10 binin üzerinde genci istihdam edecek bir potansiyelin ortaya çıkmasının da bu huzur ortamının sonuçlarından birisi olduğuna dikkati çekti.

Bütün Diyarbakır ve bölge halkını bu huzur ve güvene sahip çıkmaya davet eden Kurtulmuş, bu çerçevede vatandaşların hak ve özgürlüklerini sonuna kadar koruyarak, onları geliştirerek ama terör örgütlerinin de vatandaşların haklı taleplerini istismar etmesini önleyerek yollarına devam edeceklerini belirtti.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu

Kurtulmuş, başka bir önemli güncel konunun NATO ile ilgili alanda, özellikle İsveç ve Finlandiya üzerinde başlayan tartışmalar olduğunu dile getirdi.

Türkiye olarak ittifakların ne anlama geldiğini, bu ittifakların kendilerine hangi sorumluluklar ve imkanlar verdiğinin farkında bulunduklarına işaret eden Kurtulmuş, "Ama bu ittifakların içinde olduğumuz müttefiklerimizin de samimi bir şekilde Türkiye'ye karşı davranmalarını arzuluyoruz. Biz çünkü her alanda diplomasideki en büyük başarımız her şeyi açık bir şekilde, net bir şekilde masaya koymamızdır. Uzun yıllardır NATO'nun ceremesini çekmiş, yüklediği yükleri, sorumlulukları yerine getirmiş Türkiye, güvenlik taleplerini ihmal eden bir anlayışa asla müsaade etmez. Bu anlamda özellikle İsveç'in terör örgütüne vermiş olduğu destek ortadadır. Siyasi ve lojistik destekler, belki istihbari destekler, bütün bunlar ortadadır. Bu süreç içerisinde çok mu zordur Türkiye'nin güvenlik endişelerinin karşılanması? Bu güvenlik endişelerinin karşılanması Türkiye'nin temel beklentileridir." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim