Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın, +GERÇEK yazarı İrfan Aktan'la gerçekleştirdiği söyleşide kullandığı, "İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinde en çok emeği olan Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar. Gezi davasında mahkûmiyet verilen karar ile haklarında yine Gülen Cemaati kadrolarınca hazırlanmış ve elde tutulan dosyaların şüphelileri sanık haline getirilip tutuklanacak. Toplumsal muhalefeti hedef alan başka torba davalar gelecek” açıklaması gözleri yargı kararına çevirdi. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde konuyla ilgili Canan Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Pehlivan, Kaftancıoğlu’na “Hapse girmeyi bekliyor musunuz” diye sordu. Kaftancıoğlu, sorulan soru şöyle yanıtladı:

 “Toplumu bir anksiyete haline düşürmeyi doğru bulmuyorum. Evet, burası Türkiye, her şey olabilir. Ama bunları düşünecek bir zamanım yok. Örgütlü mücadeleye inanıyorum. Benim başıma ne gelirse gelsin, partimin İstanbul örgütünün mücadeleye devam edeceğini biliyorum.”

Pehlivan yazısında “Kaftancıoğlu demedi lakin, ben konuşmamızdan onun da olası kötü sonuca hazır olduğunu hissettim” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay, “kamu görevlisine alenen hakaret etme” suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme” suçundan 2 yıl 4 ay, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” suçundan 1 yıl 8 ay, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan ise 2 yıl 8 ay olmak üzere toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından yerel mahkemenin kararı oybirliği ile onanmıştı.

İstinaf Mahkemesinin kararının ardından dosya Yargıtay'a taşınmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Canan Kaftancıoğlu hakkında tebliğname hazırlayarak dosyayı Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne göndermişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan tebliğnamede, Kaftancıoğlu'nun avukatının duruşmalı inceleme talebinin reddine karar verilmesi talep edilmişti.

Tebliğnamede istenen cezaların onanması durumunda Kaftancıoğlu’nun hapis yatması gündeme gelecek.

Editör: TE Bilişim