Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Maltepe Mitingi Alanı’nda “Milletin Sesi” mitingini gerçekleştirdi. Gezi’de yaşamını yitirenlerin aileleri, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mitinge katıldı.

 Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye’nin zifiri bir karanlığa sürüklenmek istendiğini belirtti. İnsanların korkuyla sindirilmeye çalışıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Siyasallaşmış yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, baronları, paramiliter yapılar, beşli çete, yandaş medya, insan ve silah kaçakçıları; hepsi birlikte çalışıyor. Bunların tek amacı var, korku iklimi yaratmak ve bu iklimden nemalanmak. Bu milleti korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O ve sarayı giderse kaos olur algısının peşindeler” dedi.

 PARTİ KAPATMA VE YASAKLAR

 Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü : “Tweet attı diye çocukları okullarından alıyorlar. Doğayı savunanlara hapis cezası veriyorlar, bebekleri babalarından annelerinden koparıyorlar. Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler... Siyaset yasakları... Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar.  Konserleri yasaklıyor, Kürtçe müziğe tahammül edemiyorlar, sanatçıları mahkemede süründürüyorlar. O yasak, bu yasak, şu yasak. Kadın cinayetleri, işçi cinayetleri, siyasilere suikast hazırlığı... Biz kullanışlı aparatlarla kavga edeceğiz ve kazanacağız. Bu haklı davamızın önünü kesmek için sürekli güvensizlik ortamı yaratmak istiyorlar, başaramayacakları.”

 CHP’Lİ BELEDİYELERE OPERASYON

 Kılıçdaroğlu, “5'li çetelere, mafyalara, baronlara seslerini çıkarmayanlar; iyilikte yarışan belediyelerimize baskı kuruyor. Onların halka hizmetini engellemek istiyorlar. Belediye başkanlarımız siyasi talimatla kurulan bütün baskıları, kumpasları aşarak, entrikaları boşa çıkararak halka hizmetlerini sürdürüyorlar. Bu düzen, haramilerin düzenidir. Paramilerlere, mafyalara, baronlara, kendini derin devlet olarak ilan eden müptezellere, SADAT'a olur da bu onurlu gazetecilerin tırnağına zarar gelirse, siz kendinizi unutun” diye belirtti.

 Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Haramilerin saltanatı yıkılıyor. Yaklaşık 5 yıl önce bu meydandaydık. Ankara'dan İstanbul'a milyonlarla birlikte yürümüş ve 9 Temmuz 2017'de bu meydanda milyonlarla buluşmuştuk. O gün ‘Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır’ demiştim. Bu yürüyüşün finaline yaklaşıyoruz. Az kaldı bu kentin meydanlarında, sokaklarında, fabrikalarında, üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Meraklanmayın az kaldı” dedi.

 Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Ülke elden gidiyor; sağcısı, solcusu, muhazakârı, liberali birlikte mücadele etmek zorundayız. Ortadoğu barış ve işbirliği teşkilatını kuracağız, Suriye'ye, Ortadoğu'ya barış getireceğiz. Dindarı, Türkü, Kürdü, sağcısı, solcusu, liberali, 84 milyona ülke elden gidiyor, birlikte olmak zorundayız, birlikte mücadele etmek zorundayız.” (M.A)

Editör: TE Bilişim