CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi üzerine Denizli programını yarıda keserek, Ankara'ya döndü.  Millet İtifakı içinde yer alan İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarıyla da görüşen Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) olağanüstü toplantısına başkanlık edecek.

Kılıçdaroğlu, Ankara'ya dönüşü öncesinde Denizli'de STK Temsilcileri, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda yaptığı konuşmada ise "Türkiye ne yapacak? Güvenlik zirvesi toplanıyor. Bu nedenle Denizli’de; akşama kadar burada olacaktım. Diğer programlar da vardı, bu toplantıdan sonra o programları iptal etmek zorunda kaldım. Bu toplantıdan sonra Ankara’ya dönmek zorundayım" dedi.

CHP lideri, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni hatırlatarak, “Türkiye’nin güvenliği açısından Montrö Sözleşmesi çok önemlidir. Ona bağlı kalmak da sadık kalmak da çok önemlidir. Birilerinin telkiniyle de Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Atılacak her yanlış adımın faturası ağır olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'ya döndükten sonra olağanüstü MYK toplantısına katılacak. 

Editör: TE Bilişim