AK Parti  Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Altılı Masa’yı bugüne getirenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Kurtulmuş, “Masanın dağılmamasını sağlamaya gayret etti. Kılıçdaroğlu'nun son dönemde söylediği cümleler adaylığa doğru yürüdüğünü gösteriyor" dedi.

Muhalefetin henüz aday belirleyemediğine dikkati çeken Kurtulmuş şunları kaydetti:

"Seçime yedi ay kalmış. Hala bir aday üzerinde konuşamayan bir bloktan bahsediyoruz. Ben ona altılı artılı masa diyorum. Masayı bugüne kadar getiren sayın Kılıçdaroğlu. Masanın dağılmamasını sağlamaya gayret etti. HDP'nin oyu olmazsa o masadan çıkacak ortak adayın seçim yarışının kulpunu tutmaması mümkün değil. Masadaki sorun aday çıkaramamak değildir. Esas sorun ortak fikir etrafında bütünleşememek. Birçok konuda farklı fikirleri olan masadan bahsediyoruz. Hangi konular etrafında bütünleşeceği açık görünmüyor. Kılıçdaroğlu'nun son dönemde söylediği cümleler adaylığa doğru yürüdüğünü gösteriyor. Masada bir kısmın ise istemediği anlaşılıyor. Bizim karşıda kimlerin aday olacağı ile ilgili herhangi endişemiz yok. Kim çıkarsa çıksın, bu bir yarıştır, kilidin anahtarı vatandaşın elindedir."

"HDP'nin desteğini çantada keklik olarak görüyorlar"

HDP'ye yönelik masanın yedinci ayağı olduğu şeklinde beyanlarının bir suçlama olmadığını belirten Kurtulmuş, "6 artı 1 masa bir ortak aday çıkaracaksa bu aday HDP'den oy almayacaksa yarışa dahil olması mümkün değil. HDP'nin desteğini çantada keklik olarak görüyorlar, hem de HDP ile görünmemek istiyorlar. Biz oradaki tavra bunu söylüyoruz. HDP bu masanın bileşeni mi, değil mi?" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği teklifine yönelik siyasi partilerle yapılan görüşmelere ilişkin "Parlamentoda AK Parti, CHP, MHP, HDP zaten sürekli temas içinde. Oturumlar oluyor, grup başkanları görüşüyor. Israrla söylediğimiz, HDP'nin içerisinde terör örgütüne yakın duran bazı unsurların varlığına şunu söylüyoruz; HDP'nin dağla, terörle arasına mesafe koyması gerek. HDP bu mesafeyi başarırsa Türkiye siyasetinde sorun kalmaz" dedi.

Kurtulmuş, ağustos ayında sonu itibariyle oylarının arttığını ifade etti. Kurtulmuş, ‘50+1'de hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum" vurgusu yaptı.

Başörtüsü meselesi

Başörtüsüne ilişkin hazırladıkları anayasa değişikliği teklifinin referanduma gerek kalmadan meclisten geçmesini istediklerini kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'de başörtüsü meselesinin yıllarca zulüm haline geldiğini ve bu sorunun tamamen ortadan kalkmasını amaçladıklarını söyledi.

Anayasa değişikliği konusunda mecliste bulunan partilerle görüşmelerinin son derece doğal olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Burada bir daha hiçbir iktidarın inisiyatifine bırakmaksızın en üst hukuk normu olan anayasal düzenleme ile bunu çözelim. Son derece iyi niyetle ortaya konuşmuş bir tavır var. Bunun için iyi niyetle başlamış bir süreçte partilerin kapsısı da iyi niyetle çalınmıştır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden affını isteyen Mahir Ünal'ın AK Parti'ye yıllarca fedakarca hizmet eden değerli bir arkadaşları olduğunu anlatan Kurtulmuş, Cumhuriyetle bir sıkıntıları olmadığını ancak başkalarının Osmanlı, Selçuklu ile sıkıntısı olabileceğini söyledi.

Tarihi bir bütün olarak okuduklarını kaydeden Kurtulmuş, "Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet bizim. Cumhuriyetle hiçbir zaman sorunumuz olmadı. Atalarımızın bir kısmı ile sorunu olanlar varsa onların bileceği iş" dedi. (sputink)

Editör: TE Bilişim