Haber Merkezi

Diyarbakır Özel Maarif Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Merdoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamasının ardından, DEVA Partisi çatısı altında Diyarbakır için gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini ve bu projelerin arkasındaki felsefeyi anlattı.

Gerçekleştirmeyi hedefledikleri her bir projenin tek bir habere sığdırılamayacağını ve bu projelerin tüm paydaşların katılımı ile kısa sürede detaylandırılacağını belirten Merdoğlu, şöyle dedi:

“Diyarbakır’da uzun yıllardan beridir eğitim ve ticaret alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdim. Bunlarını yanı sıra 10 yıl belediyecilik, 10 yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda öğretmenlik ve idarecilik yaparak, bu alanlarda büyük tecrübeler elde ettim. Şu anda Diyarbakır Maarif Okulları kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığını sürdürmekteyim. Bugüne kadar aktif siyaset yapmayı düşünmedim ancak, Ali Babacan’ın genel başkanlığında DEVA Partisi’nin ortaya koyduğu program, beni ülkemiz adına heyecanlandırdı, bu nedenle böyle bir karar aldım.”

“Şeffaflık ilkemiz olacağız”

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkan adayı Merdoğlu, “DEVA Partisi olarak politika oluşturma, karar alma ve uygulamalarında; şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, çoğulculuk, katılımcılık ilkemiz olacaktır” dedi.

“Ayrımcılık yapmayacağız”

Merdoğlu “Bu anlamda birçok medeniyetler ev sahiplik yapmış kadim şehrimiz, Peygamberler diyarı olan Diyarbakır’a hizmet ederken ayrımcılık ve ötekileştirme yaratmayacak şekilde hizmet etmeyi ilkemizdir. Dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun; Kürdü, Ermenisi, Çerkezi, Lazı, Suriyelisi, Hıristiyanı, Müslümanı, kadını, genci, engellisi ile kısacası burada sayılan ve sayılmayan tüm azınlıkları ve farklılıkları kapsayan ve kucaklamak bir politika ile hizmet vereceğiz. Yani kesinlikle ayrımcılık yapmayacağız ” diye konuştu.

“Kapımız STK’lara açık olacak”

Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapan Merdoğlu, “Diyarbakır özelinde de, sivil toplumun çeşitliliğinin ve etkinliği için çalışacak, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkemiz doğrultusunda il başkanlığı ile tüm çalışmalarının kapısının sivil topluma açık olmasını sağlayacağız” ifadesinde bulundu.

Ekonomik politikaları

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkan Adayı Merdoğlu, ekonomiden spora kadar tüm faaliyetlere ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ekonomisi işlemeyen bir toplumun da geleceği düşünülemez. Bu nedenle, adil rekabet, sürdürülebilir verimlilik, fırsat eşitliğinin tüm alanlarda etkin bir şekilde hayata geçirilmesi temel amacımızdır. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve Dicle Üniversitesi ile ortak iş birliği ile projelerin geliştirilmesini destekleyecek, sanayici ile teşvikler ve krediler arasındaki köprüyü kısaltacağız.

Diyarbakır’da sanayicileri ve dijital hizmet sağlayıcıları, bu alanda çalışan danışmanları platformlar-ağlar aracılığı ile bir araya getireceğiz.

Eğitim ve öğretim

İnsanı merkeze alan, kişilerin beceri ve yetenekleri ile kariyer hedeflerine uyumlu, öğretim imkânlarına kolaylıkla ulaşabilecekleri kişisel gelişimi ve hayat boyu öğrenmeyi odağına alan, böylece varoluşu ile barışçıl ve mutlu gelecek kuşaklar yetiştirecek, yenilikçi ve teknolojik gelişmelere paralel, istikrarlı bir eğitim modelini Diyarbakır’da hayata geçireceğiz.

Sağlık politikası

Diyarbakır’da kamu hastanelerinde ve hatta özel hastanelerde bir uzman hekimin ortalama 50 - 100 arasında hasta muayene ettiği bilinmektedir. Bu tablodan hem sağlık hizmetini sağlayan taraflar, hem de faydalanıcılar şikâyetçi, aynı zamanda mağdur durumundadırlar. Efektif bir insan kaynağı yönetimi ile ulaşılabilir ve çevre dostu hizmet binalarının hizmete konması, sürdürülebilir bir sağlık politikası, sosyal güvenlik düzenlemeleri ile sağlık alanındaki sorunlarımıza uzun süreli çözümler kazandırılacaktır.

Spora bakış

Sağlıklı gelecek nesiller, sosyal uyum ve dayanışma ruhu için spor şarttır. Bu farkındalıkla Diyarbakır’da amatör ve profesyonel sporcuların yetiştirileceği spor merkezleri ve spor yapmaya uygun yeşil alanları arttıracağız.

Kültür ve sanat

Diyarbakır’daki her bir kültürel değerin korunması ve yaşatılması, üretimin ve tanıtımının yapılarak çoğaltılması ve zenginleştirilmesi bizim için önemlidir. Kültür-sanat ekseninde ortaya konacak çalışmaların kapsayıcı, ötekileştirmeyen, yaratıcılığı destekleyen, kucaklayan nitelikte olması gerekmektedir.

Türkiye'nin her geçen gün ağırlaşan ve kronik hale gelen ekonomik, siyasi, demokratik ve hukuki alanlarda sorunlarını Türkiye’nin yeni partisi olan DEVA Partisi çözebilir.”

Editör: TE Bilişim