İSEDAK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkelerine milli para çağrısında bulundu. "Yerli ve milli paramızı kullanmaktan başka çıkış yolu yok" diyen Erdoğan, "Milli para birimleri kullanmamız, emperyalist prangaları parçalamamız bakımından son derece önemlidir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daimi başkanlığını yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 34. toplantısı İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Özellikle medeniyetin, barışın ve iyiliğin ana vatanı Filistin'i, Filistin'in bütün alem-i İslam'ın göz bebeği Kudüs-ü Şerif'i selamlıyorum. Kudüs'ü muhafaza ve müdafaa için canlarını ortaya koyan Filistin'in genç evlatlarına kızlarına, kadınlarına, vatan hasreti ile 70 yıldır gözyaşı döken Filistinli mültecilere buradan selamlarımı gönderiyorum.

— Hiçbir baskı, zulüm Filistinlilerin hürriyet ateşini söndürmeye yetmeyecek. İşgalciler hedeflerine ulaşamayacak. Müslümanlar olduğu sürece, hakkı, adaleti ve özgürlüğü savunan insanlar olduğu sürece inşallah Filistin de var olmaya devam edecektir. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim