Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır  - Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (DESOB) bağlı 42 oda başkanı ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

DESOB Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır'da bulunan Kredi Kefalet Kooperatif Başkanları, 42 Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“Esnafımız çok acılar çekti”

Açılış konuşmasını yapan DESOB Başkanı Ebedinoğlu, bölge esnafının çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, sorunları dinlemek üzere Diyarbakır’a gelen Necmettin Erkan’a teşekkür etti. Diyarbakır’daki esnafın yıllardır yaşanan olaylar nedeniyle aylarca işyerini açamadığını, bankalar nezdinde sabıkalı duruma düştüğünü belirten Ebedinoğlu, “Biz her şeye rağmen önceliğimiz huzur ve güven ortamı dedik. Bu ikisinin olmadığı bir yerde hangi yasayı çıkarırsanız çıkarın ekonominizi geliştiremezsiniz. Esnaflar olarak genel müdürümüzden ricamız; yaşanan tahribatın onarımı adına, esnaflara yönelik kredi engellerinin kaldırılması ve sicil affı konusuna ivedilik gösterilmesi. Bu konuda zaten birebir görüşmelerimiz vardı. Bunu sizden de duyması ön açıcı olacaktır” dedi.

Ticaret bakanı diyarbakır’a gelecek

Ebedinoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, sözlerine “Peygamberler diyarı Diyarbakır’da sizlerle olmaktan mutluyum” diyerek başladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yakın bir tarihte Diyarbakır’a gelmeyi planladığını ifade eden Erkan, “Size Sayın Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın selamını getirdim. Yakın tarihte Diyarbakır’da bir program yapmayı planlıyor. Bu buluşma öncesi sizlerin aktaracağı bilgiler ön açıcı olacaktır” dedi. Kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Erkan, sorunların tespiti ve çözümü için 8 üniversite ile birlikte çalışma yaptıklarını kaydetti. Erkan, sözlerine şöyle devam etti: “Kurum olarak esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını nasıl çözebiliriz, ne üretebiliriz deyip çalışmalarımızı 8 üniversitemiz ile birlikte çözüm arayışına girdik. 2 yıl süren bir projeydi. Sonuçlar üzerinden ilgili bakanlıklarla yazışmalar yapıldı. Sorunların bir kısmı için düzenlemelere gidildi. Çözüm beklediğimiz konuların da takibindeyiz. Yeni olarak tedarik kooperatifleri kurarak esnaf ve sanatkarlarımızın AVM ve hipermarketlerde üzerinde nasıl bir şey yapabilirizin çalışmasını yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu yakından takip ediyor.”

Editör: TE Bilişim