DTSO’nun yeni binasında gerçekleşen “Diyarbakır-İzmir Kentler arası İşbirliği Geliştirme Toplantısı”na, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdıl Dara Odabaşı, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, CHP İl Başkanı Gönül Özel, DTSO Yüksek İstişare Kurulu ve Meclis Üyeleri, DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, DSMMMO Başkanı Mustafa Vural ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

KAYA: İZMİR VE DİYARBAKIR’IN BENZER YÖNLERİ VAR

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İzmir ve Diyarbakır’ın birçok benzer yönünün olduğunu ve İzmir’de çok sayıda Diyarbakırlı işverenin bulunduğunu ifade etti. Kentte yerel yönetimlerin bir süredir kayyumlarla yönetildiğini hatırlatan Kaya, “Gerek DTSO, gerek STK’lar ve iş insanları, bölgede demokrasinin gelişimi, doğru yönetimin oluşması için sürekli bir mücadele içerisindeler. Diyarbakır’ın önemli sorunları var” diye konuştu.

SOYER: İZMİR BATI’NIN DİYARBAKIR’I

Daha sonra söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim için bu buluşma büyük bir şeref. Bu kentin çok büyük zenginliklerinin olduğunu biliyorum. Şuradan biliyorum. 10 yıl boyunca Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde Sur Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzalamıştık. Ve kardeşlik bağı başlatmıştık. Gençlerimiz gidip gelmişti. Kadınlarımızı buluşturmuştuk. Ve o dönemde bir şey nakşetti aklıma. İzmir batının Diyarbakır’ı, Diyarbakır doğunun İzmir’idir. Bu iki şehir birbirine benzer özellikler taşıyor. Biz bu iki şehrin birbirine çok daha bağımlı olduklarını düşünüyoruz. Birbirine katabilecekleri çok şeyler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Toplantı, yapılan konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim