ÇİN'de başladıktan sonra hızla kontrolden çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede devletin tüm birimlerini seferber eden Türkiye, birçok ülkeye de tıbbi yardım yaparak bu konudaki duyarlılığını tüm dünyaya gösterdi.

Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile koronavirüsle mücadeleye destek amacıyla virüsün en çok vurduğu iki ülke İspanya ve İtalya'ya çok sayıda sağlık yardımı malzemesi gönderdi.

Öte yandan gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca yazılan Mevlana notu duygulandırdı.

Dünyada Kovid-19'dan en fazla etkilenen ülkelerden olan ve aynı zamanda salgının Avrupa'daki merkez üssü haline gelen İspanya ve İtalya'ya Türkiye'den yardım eli uzandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevleri ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda, yerli ve milli imkanlarla üretilen, koruyucu önlem sağlayan maske ve kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi binlerce tıbbi yardım malzemesi Etimesgut Askeri Havaalanı'nda askeri kargo uçağına yüklendi.

Yardımlar yola çıktı

Türkiye'nin gönderdiği yardımları taşıyan uçak, Ankara'dan ilk olarak İspanya'ya hareket etti. Uçak oradan da İtalya'ya gitti.

Gönderilecek yardımlarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  "Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, MSB'ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK'ya ait uçak ile gönderilecek" dendi.

"Mevlana'nın sözü"

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” sözü ve “Türkiye’den sevgilerle” ifadesi yer aldı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim