Sedat IRMAK

Diyarbakır’da uyuşturucu kullanma yaşının 10 ila 12’ye kadar düştüğünü belirten HDP Milletvekili  Saliha Aydeniz, konuya dair meclis araştırması başlatılması için önerge verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, milletvekili olduğu kentte gençler ve çocuklar arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına dair meclis araştırması talep etti.

Meclis Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinin gerekçesinde Aydeniz, Diyarbakır’da gençlerin ve çocukların karşılaştığı ve yıllardır çözülmeyen sorunlarının en başında uyuşturucu madde bağımlılığının geldiğini belirtti.

Aydeniz, “Özellikle son 3 yılda artış gösterdiği görülen bu sorun her geçen gün ciddiyetini artırmakta ve toplum genelini rahatsız eden bir haldedir. Diyarbakır’da uyuşturucu madde kullanma yaşı 10-12’ye kadar düşmüştür. Mahalle kültürünün yok edilmesi, halkın yalnızlaştırılması ve uyuşturucunun yaygınlaştırılması sosyolojik bir sorun teşkil etmektedir” dedi.

“Bu işi artık açık açık yapıyorlar”

Kentte uyuşturucu ve madde kullanımının yaygınlaştırılmasının hızla devam ettiğini kaydeden Aydeniz, merkez Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü olmasına rağmen, uyuşturucu satışı ve kullanımının devam ettiğini iddia ederek, özellikle İskenderpaşa Mahallesi’nde “torbacı” diye tabir edilen ve neredeyse her sokak başında bulunduğunu belirttiği uyuşturucu satıcılarının bu işi artık açık açık yaptıklarını öne sürdü.

“Kötü alışkanlıklara göz yumulmaktadır”

Aydeniz, bu duruma dair iddialarını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlar, her sokakta ve okul önlerinde yaşanan bu duruma karşı yaptıkları şikayetlerinde bir sonuca varmadıklarını dile getirmişlerdir. Uyuşturucu kullanımı ve satıcılığına teşvik edenler tespit edilip, haklarında gereken idari ve hukuki işlemler uygulanmamakta tam aksine söz konusu tüm kötü alışkanlıklara göz yumulmaktadır.”

Editör: TE Bilişim