Sevgili okurlar gün geçmiyor ki, saçma sapan yeni bir konu ile gündem değişmiyor. Bir TV programında program sunuculuğunu-moderatörlüğünü yapan kişinin bu yaptığını ne uğruna yaptığını koyacak yer bulamadım. Bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, bir süre önce yine dillerle ilgili bir tartışma sonunda bir söyleşisinde “Kürtçe için dünyada varlığını sürdüren en eski dil diyebiliriz. Arapça ve Farsçadan çok eski bir dildir. Bilimsel çalışmalar ve dillerin kökenine baktığımızda, Kürtçe tüm dillerin anası olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden kıymetini bilelim bu dilin” derken sadece amacı bazı çevrelere şirin görünmek yada tartışma yaratmak yada Reyting peşinde olan bir sunucunun dünyada halen milyonlarca kişinin konuştuğu bu dili sadece bir bölge “Doğu” dili olarak tanımlaması hem tarih bilmemezlik hemde art niyetten başka birşey değil.

Beğenirsin beğenmezsin, seversin sevmezsin, kabul edersin etmezsin bunlar ayrı, fakat bir dili küçümseyen yada yok sayan bu davranışla o dili yok sayamaz ve küçültmezsin. Kim olursan ol. Sevmezsen de saygı duyacaksın.

Bu aynı zamanda işini bilememektir neden mi? Bağlantıdan önce bağlanacak kişi ile ön görüşme yaparsın bu kişinin nece konuşacağını öğrenirsin eğer Kürtçe konuşmasına tepki gösterecek isen bağlamazsın. Ama sadece bir dile hakaret etmek için de bağladığında iyi niyet beklenmez.

Programdan sonra yok efendim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim vsvs…

Takdiri de yorumu da sizlere bırakıyorum ama bu bir milleti yok sayan davranışların kimseye bir yarar getirmeyeceğini herkesin bilmesi gerektiğine inanıyorum.