Mensure Açık / Özel Haber

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sümer Park’ta cilt ve saç bakımı atölyesinde eğitim gören kadınlar meslek sahibi oluyor. Bugüne kadar birçok kişiyi iş sahibi yapan atölye kadınların umudu oldu. Atölyede cilt ve saç bakımı eğitimi veren Zahide Yıldızhan Yaman (48), burada eğittikleri birçok kadının kendi iş yerlerini kurduklarını söyledi.

Atölyede şuan 12 kadının eğitim aldığını belirten Yaman, “Atölyede temizlik ve hijyen kuralları esas olmak üzere; cilt türleri, günlük cilt temizliği, aylık medikal bakım, masaj, makyaj, dermapen, ağda, iğneli epilasyon eğitimi vermekteyim. Ayrıca atölyemizde organik ürünlerle sabun, yağ, cilt temizleme ürünleri olan tunik, peelik, el ve ayak kremlerini hazırlıyoruz. Bu sayede bunların  eğitimini de vermiş oluyoruz” dedi.

Diyarbakır’daki okul ve farklı yerlerden gelen öğrenci ve kursiyerleri de atölyede misafir ettiklerini belirten Yaman, “Onlara burada seminerler veriyoruz. Kursiyerlerimiz eğitimden sonra aldıkları ustalık belgesiyle kendi iş yerlerini açabiliyorlar. Aynı anda isterlerse usta öğretici belgelerini de alıp bizim gibi eğitimci olabiliyorlar. Diyarbakır genelinde benim yetiştirdiğim kursiyerlerden işletme  açanların sayısı 10’a yükseldi. Kursiyerlerimi yetiştirip istihdam sahibi yapmak benim için bir manevi doygunluk. Kendimi bu sayede mutlu, huzurlu ve şanslı hissediyorum. En önemlisi de bir zamanlar öğrenci olduğum kursta eğitici olmanın gururunu yaşıyorum” sevincini dile getirdi.

Yaşam mücadelesine de değinen Zahide Yıldızhan Yaman, “Oğlumu büyüttüm ve onunla üniversite sınavlarına hazırlandım. Oğlum tıp fakültesini kazandı, ben ise Dicle Üniversitesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü’nde okudum. Okul bittikten sonra cilt bakım uzmanlığı alanında  kedimi eğittim” dedi.

Editör: TE Bilişim