Mensure Açık/Özel Haber

DİYARBAKIR- Asıl mesleği muhasebecilik olan 27 yaşındaki Güzellik Uzmanı Özlem Taş, protez tırnak ve bakım yeri bulamayınca, Azerbaycan’da bu alanda eğitim alıp Diyarbakır’da protez tırnak yeri açtı.

Asıl mesleği muhasebecilik olan 27 yaşındaki Güzellik Uzmanı Özlem Taş, protez tırnak ve bakım yeri bulamayınca, Azerbaycan’da eğitim alıp Diyarbakır’da protez tırnak yeri açtı. Pandemi süreci nedeniyle gerekli tedbirleri alan Taş, özellikle mantar tırnağı bakımı ve protez tırnak yaparak hizmet verdiklerini belirtti.

“Mantar nemi ve sıcağı sever”

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Güzellik Uzmanı Özlem Taş, 27 yaşında olduğunu, 2 seneye yakın Diyarbakır’da bulunduğunu söyledi. Azerbaycan’da protez tırnak yaptığını ve Diyarbakır’a geldiğinde protezin olmadığını fark ettiğini ifade eden Taş, “Birçok internet sitelerinde kuaförlerde olmadığını öğrendim. O yüzden eğitim almak istedim, Azerbaycan’a gidip eğitimi alıp buraya geldim. Belgelerimi aldıktan sonra işyerimi açtım. Mantar nemi ve sıcağı sever o yüzden banyoda çıplak ayakla bastığımız herkesin kullandığı ıslak alanlara basmamız gerekiyor. Genelde ayağımız ayakkabıda uzun süre kaldığı için mantar oluşabiliyor. Mantarın iki türü vardır. Biri tırnak mantarı diğeri ise deri mantarıdır” dedi.

Mantar belirtilerinin deri döküntüsüne, kaşıntı, ayak kokusu, deride tahrişlere neden olduğunu kaydeden Taş, tedavi yöntemi şöyle anlattı:

“Ayakkabıdan ayaklarımız çıkardıktan sonra ayaklarımızı her gün yıkamalıyız, çoraplarımızı her gün değiştirmemiz lazım, pamuklu ya da nemi çeken çoraplar tercih etmemiz lazım. Ortak kullanılan zeminlerde ayaklarımızı çıplak basmamız gerekiyor. Özelikle banyo ve lavabo terliklerinde dikkat etmemiz gerekiyor. Bulaşıcı olduğu için ortak havluları kullanmamız gerekiyor. Mantar geçicidir ama uzun süreli bir tedavisi vardır. Artık doktorlar çoğu hastaları bize yönlendiriyor, biz tedavisini yapıyoruz.  Çünkü tırnağı sadece doktor çekiyor. Tekrardan düzgün çıksın diye, ama bazen sonuç vermeyebiliyor. Bu yüzden doktor bize yönlendiriyor, biz tedavisini yapıyoruz. Kişiden kişiye değişiyor. Kiminin 3’üncü ayda biterken, kiminin 8’inci ayda halen devam edebiliyor.”

“Tırnağını yiyen müşterilerim var”

Müşterilerinin özellikle topuk çatlaklıklarında sorun yaşadıklarını aktaran Taş, “Evde ne yapabiliriz diye, kuru ve nemsiz kaldığı için topuklarımız çatlıyor. Yazın aylarında özelikle onun için öz yağlar, zeytinyağları, vazelin, Hindistan cevizi yağı özeline bunları topuğa sürdükten sonra çorap giyip uyumamız gerekiyor. Yani akşamları yapmamız gerekiyor topuk çatlaklarında, mantarlı tırnaklarda ise, ayaklarımızı sirkeli suda bekletmemiz gerekiyor. Özellikle yeşillik tüketmesi gerekiyor. Bol su hem pandemi sürecinde, hem cildimiz için en önemlidir. Bu süreçte gerekli olan bir bakım. Tırnağını yiyen müşterilerim var. Sadece bayanlara özlü protezli tırnak erkekler yapan müşterilerimde var. Batman’da benim bir erkek müşterim var. Tırnaklarını yediği için ve yememek için protez tırnak yaptı. Şuanda sağlığına kavuştu, tırnaklarını yemiyor. Evet görsel olarak çok güzel gözükebiliyor protez tırnaklar. Sağlık açısından da çok önemli. 16 ve 17 yaşlarında kızlarını getiren müşterilerim var. Sırf tırnağını yemesin ve sağlığına kavuşsun diye. Şu süreçte tabiî ki de görsel olarak ön plana çıkardığımız zamanlarda var. Protezin kalma süreci 3 ile 4 hafta olduğu için 3 ile 4 hafta arası müşteri tırnağına hiçbir şekilde ağzını süremiyor. Protez tırnakla sürekli haşir neşir olduğu için alttan tırnak sağlıklı uzun bir şekilde uzuyor. Zaten tırnakların uzama süresi 15 gündür. Yani 2 ayda tırnak eski sağlıklı haline kavuşuyor. Sonra kendi tırnağını kullanmaya devam edebiliyor. Manikür pedikür, kirpik lifting, ipek kirpik ve microbiling bakımları da yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim