Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres  Diyarbakır - Bu etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla hastanenin girişine stant kuruldu. Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan stantlarda diyabetle ilgili bilgilendirme yapıldı ve stantları ziyaret edenlere, ücretsiz şeker ölçümleri yapıldı.

Bilgiler verdi

Ayrıca etkinlikler kapsamında Mehmetçik İlkokulu öğrencilerine diyabetle ilgili bilgiler verildi. Mehmetçik İlkokulu konferans salonunda düzenlenen seminerde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Kelle, Dicle Üniversitesi Hastaneleri olarak 11-14 Kasım Diyabet Haftası etkinlikleri dolayısıyla diyabet hastalığına farkındalık oluşturmak, dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı arttırmak için bu tür bir etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu da yaptığı sunumda, diyabetin nasıl oluştuğu, diyabet olunduğunda belirtileri ve diyabet olmamak için nasıl beslenilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi. Tuzcu, sağlıklı beslenme ve diyabete karşı alınması gereken önlemler hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim