Koronavirüs salgını nedeniyle son yemek tariflerimde özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren tariflere yer vermeye çalışıyorum. Çünkü bu illet virüs genelde bağışıklığı zayıf olan sevdiklerimizi daha çok aramızdan alıyor.

Bu haftaki tarifimde bir makarna yemeği önereceğim. Mutlaka hepimiz öyle veya böyle bir tür makarna yapmışızdır. Fakat bu tarifte makarna ve sebzenin ve de sosunun birleşmesiyle bağışıklık sistemimizi güçlendirecek harika bir lezzet ortaya çıkacak. Yapanlara afiyet olsun.   

Gerekli Malzemeler:

1/2 paket penne makarna

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet kapya biber

1 adet kabak

1 adet küçük boy soğan

1/4 adet pırasa

2 sap kereviz

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

1/2 adet avokado

20 yaprak fesleğen

1 yemek kaşığı labne peyniri

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yemeğin yapılışı:

Makarna suyunu hem sos, hem sebzelerde kullanacağınız için ekstra tuz ekleme konusunda dikkatli olun. Makarnayı süzdükten sonra çok uzun süre bekletmeyin ki yapışmasın. Sebzeleri çok pişirmeyin. Hem çok pişip vitaminlerini kaybetmesinler, hem de renk ve şekilleri bozulmasın.

Sarımsak, kereviz sapı ve pırasa dışındaki bütün sebzeleri iri iri doğrayın. Sarımsak, kereviz ve pırasayı da ince ince doğrayın. Makarnayı, tuzlu suda dişe gelir kıvamda haşlayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında, önce kabak ve soğanları 2 dakika kadar soteleyin. Ardından renkli biberleri ekleyin, 2 dakika daha soteleyin. 2 dakika sonra pırasa, kereviz sapı ve sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin.

1/3 kepçe makarnanın haşlama suyundan alıp sebzelere ekleyin. 1/3 kepçe makarna suyunu daha kenara ayırıp, makarnayı süzüp kenara alın. Avokado, fesleğen, labne ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayırdığınız makarna suyunu rondodan geçirip sos haline getirin.

Sosu ve pişen sebzeleri makarnanın üzerine döküp, bütün malzemelerin birbirine geçmesi için harmanlayın. Dilerseniz üzerine ekstra fesleğen ve peynir ekleyebilirsiniz.