Sebzeli misket köftesi; en pratik, en lezzetli yemeklerden biridir. Ne pişirelim dediğimiz zamanlarda imdadımıza yetişen ve pilavla birlikte güzel bir ikili oluşturan lezzetlerden biridir.

Sebzeli misket köftesi yaparken en büyük sıkıntı köftenin pişip, sebzelerin çiğ kalması olabilir. Özellikle bezelyeler, önceden haşlanmalı mı, havuç pişer mi diye tereddüte düşebilirsiniz. Sebzelerinizi çok büyük doğramazsanız ve fırın kabının üzerini folyo ile kapatırsanız sebzelerinizin pişmesi konusunda problem yaşamazsınız. Yine de bezelyelerim çok büyük ve sert, pişmeyebilir diye düşünüyorsanız fırınlamadan önce hafifçe yumuşayana kadar haşlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

300 gram kıyma

3-4 adet patates

3 adet havuç

1 kutu bezelye konservesi

2 adet domates

2 adet sivri biber

1 adet yumurta

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

Karabiber, tuz, zeytinyağı

İki yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek

Yemeğin Hazırlanışı:

Pilav yanında rahatlıkla servis edilebilecek bu köftenin en büyük özelliği, az kıyma ile bereketli bir yemek olması. Köfteleri hazırlamak için önce soğanları rendeledikten sonra galeta unu veya ufatılmış bayat ekmek ile birlikte kıymaya karıştırıp, tuzu da ekleyerek iyice yoğuruyoruz.

Küçük bir ceviz büyüklüğünde köfteleri yuvarlayıp top haline getirerek, ayrı bir tabağa koyuyoruz. Başka bir tavada küp küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz. Ardından yine küp doğradığımız havuçlarımızı kızartıp patateslerimizin üzerine koyuyoruz. Kenarda kızarmış bekleyen misket köfteleri de üzerine sıralıyoruz. Bezelye konservemizi süzüp her yerine dağıtıyoruz.

Üzerine halka halka doğradığımız domateslerimizi, ortadan ikiye kesip parmak parmak kestiğimiz biberlerimizi de sıralıyoruz. Tavamıza yarım çay bardağı kadar zeytinyağımızı koyup salçalarımızı biraz kavuruyoruz. Sıcak veya soğuk suyumuzu kavurduğumuz salçaya ilave edip salçalı suyu kaynatıyoruz. Yavaş yavaş yemeğimize ilave ediyoruz.

200 derece fırında 20-25 kadar pişirdikten sonra servis tabağına alıp servis yapıyoruz.