Sac üzerinde yapılan nefis kavurma, biber, soğan ve domatesle lezzetlenip sadece temel birkaç baharatla lezzetini zirveye taşıyor. Eğer sac tavanız yoksa üzülmeyin, şuradan hemen satın alabilirsiniz. Ya da vok tava veya ince tabanlı bir tavada da sac keyfi yaşayabilir ve misafirlerinize yaptığınız bu yemeği ziyafete dönüştürebilirsiniz. Bayram sofralarını, özel günleri, şık sofraları şölene çeviren nefis, yumuşacık pişmiş sac kavurma yapmaya ne dersiniz?

Bu tam kıvamında ve denenmiş sac kavurma tarifinin yapılış videosunu hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler:

2 yemek kaşığısıvı yağ

1 kg.kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)

2 adetsoğan(iri küpler halinde doğranmış)

3 adetbiber(doğranmış)

2 adetdomates(soyulmuş, küp doğranmış)

1 yemek kaşığıtereyağı

1 tatlı kaşığıtuz

1 çay kaşığıkarabiber

1 çay kaşığıpul biber

1 çay kaşığıkekik

Nasıl Yapılır?

Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.

Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.

Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.

Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

Servis Önerisi:

Pilav yardımıyla sunumunuzu güçlendirebileceğiniz gibi salata, ayran gibi yardımcılarla da nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz.