DİYARBAKIR- Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu As Başkanı Koray Girgin ve Diyarbakır Olimpiya Fitness Center Antrenörü Veysi Süngü, 1 Haziran’da açılacak spor salonları içerisinde uygulanacak kurallara açıklık getirdi.

Girgin, “Yeni dönemde spor merkezlerine 10 metrekare başına bir kişi alınacak. Bu bir spor salonunun yüz ölçümüyle doğru orantılı olacak. Örneğin bin metrekare bir spor merkezine en fazla 60 ila 90 dakikalık zamanlar içinde 100 kişi alınabilecek. Girişte temassız ateş ölçerle vücut ısısı ölçülüyor. Telefonuna gelen barkotla temasız şekilde gişeden geçecek. Bu dönemde nakit para akışını kaldırıyoruz. Üyeler ödemeleri temassız kredi kartıyla yapacak” dedi.

Girgin, ayrıca salonda görevli personelin, gelen müşterilere önce hijyen kurallarını anlatacağını, daha sonra soyunma odasına yönlendireceğini aktardı.

Üyelerin soyunma odalarına birer birer alınacağı bilgisini veren Girgin, "Yeni dönemde, duş, havuz, SPA gibi alanları kullanmıyoruz. Üyelere, çalıştığı alete havluyu serme, eldiven takma ve maskesiyle sporunu yaptıktan sonra salonda bulunan dezenfektanlarla çalıştığı yeri temizleme zorunluluğu getiriyoruz" bilgisini paylaştı.

Koşu bandı aralıklı olacak

Koray Girgin, sosyal mesafe kuralları gereği kardiyo cihazlarının biri dolu biri boş olacak şekilde çalıştırılacağını, fitness ekipmanları arasında ikişer metre boşluk bulundurulacağını belirtti.

Klima yerine pencereler açık olacak 

Havalandırmanın sürekli çalıştırılacağını, bu sistemin bulunmadığı spor merkezlerinde kapıların, pencerelerin açık olacağına değinen Girgin, "Bunun yanı sıra yeni dönemde klima kullanmaya izin vermiyoruz. Kafeterya gibi alanlarda sıcak satışın dışında oturma izin verilmeyecek. Yeni dönemde gruplar halinde insanlar alındıktan sonra grup değişiminde yarım saat ara verilerek salonumuz yeniden dezenfekte edilecek" diye konuştu.

Diyarbakır Olimpiya Fitness Center Antrenörü Veysi Süngü ise, “Pandemi süresince kesinlikle spor salonlarımızın kurallara uyması için ve uygulaması için biz antrenörlere çok ciddi iş düşüyor. 2-3 ay yakın evlerimize mahkum kaldı ve zarara uğradık. Bir daha bu günleri yaşamamak adına  kesinlikle  uygulaması gereken kriterlerdir. Çünkü  pandemi sürecini atlatana kadar bu uygulamalara hepimizin uyması gerekiyor. İnsanların spor salonunda egzersiz ve sportif faaliyetleri yaparken başkalarının da sağlığını düşünmesi lazım. 2. dalga COVİD -19  riski ile bir karşı karşıya kalabiliriz  lütfen spor salonlarında uygulanacak tedbirlere uyalım, kendimizi ve başkalarını riske atmayarak tedbiri elden bırakmayalım” dedi.

Editör: TE Bilişim