Doğu ve Güneydoğu’dan Süper Lig’e yükselen ilk şehir olan, geçmişte tam 5 kez yükseldiği bu ligde 13 sezon mücadele eden, Türkiye Kupası’nda 2 kez yarı final oynayıp, 1 kez de ligi 5’inci tamamlayarak ülkemizi Balkan Kupası’nda temsil etme hakkı kazanan Diyarbakır, son yıllarda futboldaki eski günlerini arıyor. Kent ahalisini üzen ise 2018 yılında hizmete giren dev stadyuma karşı yaşanan başarısızlık tablosu ve takımların yaşadığı sorunlar. Devletin üzerine düşeni fazlasıyla yaparak stat ve tesis kazandırdığını ancak yerel yöneticilerin gereğini yapmadığını düşünüyorlar.

Karacadağ eteklerine bakan muhteşem manzaralı stadyuma karşı kentin 2.Lig’deki takımı Diyarbekirspor kalacak tesis bulamadığı için göçebe hayatı yaşıyor.

VATANDAŞLAR DURUMDAN RAJHATSIZ

Ağustos ayının sonunda başlayacak olan 2.Lig’de yeni sezonda nerede kalacağı belli olmayan Diyarbekirspor’un yaşadığı tesis dramı giderek dramatik hal alıyor. Yapılan görüşmelerde verilen sözler yerine getirilmezken, takımın bu şartlarda nerede kalacağı ve maça nasıl gelip gideceği kocaman bir soru işareti olarak kafalardaki yerini koruyor. Bu duruma en büyük tepki ise vatandaşlardan geliyor. Uzun yıllar Süper Lig’de mücadele eden efsane Diyarbakırspor’un ilgisizlik ve vefasızlık sonucu dibe vurduğu görüşünde birleşen vatandaşlar, şimdi aynı muamelenin Diyarbekirspor’a karşı da sergilenmek istediğini dile getiriyor.

Hem Amedspor’un hem de Diyarbekirspor’un giderek ağırlaşan futbol piyasasında çok zor şartlar altında mücadele ettiğini dile getiren vatandaşlar,daha büyük hedeflerin konuşulması gerektiği yerde şehrin tesis sorunuyla gündeme gelmesinin kocaman bir ayıp olduğuna vurgu yaptı.

“DEVLETİN VERDİĞİ İMKANI DİYARBAKIR’DAN ESİRGEYEMEZSİNİZ”

Vatandaşlardan Mehmet Aslan,”40 yıllık Diyarbakırspor’luyum. Bu bencil ve duyarsız anlayış Diyarbakırspor’u bitirdi. Türkiye’de kurumların en az destek verdiği, hatta hiç destek vermediği kulüpler bizim kulüplerimizdir. Devlet ,en güzel stadı yapmış, tesis yapmış, her türlü imkanı vermiş ama sen bunlardan  Diyarbakır gençliğini ve kulüplerini yararlandırmıyorsun? Bunun hesabının sorulması lazım. 2.Lig’deki bir kulübün tesis bulamaması ne kadar ayıp bir şey? Bırakın 2.Lig’i, amatördeki kulüp için bile bunlar konuşulmamalı. Kimsenin bunları vatandaşlardan esirgemeye hakkı yok.” ifadelerine yer verdi. 

Diyarbakır takımlarının şehirdeki kurumlar tarafından dışlandığını dile getiren Seyfi Adıgüzel ise bu durumun en çok da kente zarar verdiğini söyledi. Adıgüzel, “Kurumlar iyi niyetli olsa bu iş beş dakikada çözülür. Her yerde kurumlar kentin başarısı için kenetlenirken, biz de ise tam tersine başarı olmasını istemiyorlar” dedi.

Sorununun devlette değil, devleti temsil eden yerel yöneticilerde olduğunu kaydeden Metin Çelik de, “Devlet yapacağını zaten yapmış. Tesisin ve stadın en güzelini yapmış zaten. Her yerde sorun olmuyor da Diyarbakır’da neden sorun oluyor ona bakmak lazım. Demek ki bizdekiler iyi niyetli değil. Bir kulübün kalacağı tesisi tahsis edemiyorsanız bunun başka bir açıklaması yok.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim