DİYARBAKIR - Türk futbolu, profesyonel liglerin tescil edilmesinden sonra amatör ligler ve Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselme konularında verilecek kararlara kilitlenmiş durumda.

2.Lig ve 3.Lig’de kalan maçları oynatmayıp küme düşmeyi kaldıran,  Play-Off maçlarını da tarafsız sahada tek maç üzerinden oynatan Türkiye Futbol Federasyonu’nun amatör liglerle ilgili vereceği kararlar merak uyandırmaya devam ediyor.

Diyarbakır Süper Amatör Ligi lideri Diyarbakırspor ve diğer illerdeki liglerde lider olan takımlar bir an önce karar verilerek BAL Ligi’ne terfi edilmelerini bekliyor.

Takımların beklediği kararlarla ilgili toplantının bu hafta sonu TFF Amatör İşler Kurulu tarafından İstanbul’da yapılacağı öğrenildi.

Kritik toplantı İstanbul’da olacak

TFF Başkan Vekili ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASK)  Genel  Başkanı Ali Düşmez başkanlığında, hafta sonunda yapılacak toplantıda düşünülen tüm seçeneklerin masaya yatırılarak karar verilmesi ve önümüzdeki hafta içinde ilan edilmesi bekleniyor.

Öne çıkan iki seçenek ise illerdeki en üst amatör ligin (Diyarbakır’da Süper Amatör) tescil edilerek liderlerin doğrudan BAL Ligi’ne yükseltilmesi ya da baraj maçı oynatılarak BAL Ligine yükselecek takımın belirlenmesi. Son sözü TFF amatör işler kurulu söyleyecek.

Editör: TE Bilişim