Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, finansal sorunların takımın olumlu ya da olumsuz gidişatında önemli bir yer edindiğini vurgulayarak, yerel yönetimin yanı sıra 2 milyon nüfuslu kentte yeterli desteği alamadıklarını dile getirdi.

 Amedspor’un zor şartlar altında mücadelesini sürdürdüğünü aktaran Kılavuz, halk tarafından gereken desteğin verilmesi halinde birçok sorunu atlatacaklarını kaydetti. Amedspor’un yalnızlaştırılarak bitirilmek istendiğini öne süren Kılavuz, Amespor sevenlerine kulübe destek vermeleri çağrısında bulundu.

 ‘İzin alamayan tek kulüp’

 “Sportif faaliyetlerin sürdürülebilmesinde yerel yönetimlerin katkısı çok önemlidir” diyen Kılavuz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden hiçbir destek alamadıklarını aktardı. Kılavuz devamla, “Bilindiği üzere kulüplerin gelirleri yerel yönetimlerin katkıları ve kentin maddi değerleri üzerinde şekillenir. Bu gelirlerin kesilmesinden dolayı transfer politikamızı sınırlı bir bütçeyle yaptık. Bundan dolayı önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşamadık. Bu konuda taraftarlarımıza öz eleştirimizi de veriyoruz. En mütevazi haliyle Amedspor’un yıllık 10 milyon TL gideri bulunmaktadır. Gelir kalemlerine baktığımızda önemli bir parçayı oluşturan yerel yönetimlerin katkısından mahrum. Bilindiği üzere ülkemizde SMS kampanyası düzenleyen kulüplere izin verilirken, izin alamayan tek kulüp Amedspor’dur” ifadelerini kullandı. 

 ‘Guinness rekorlar kitabı girecek’

 Amdespor’a uygulanan deplasman yasağının dünyada benzerinin olmadığını, bu anlamda sürekli rekorunu kırdığını söyleyen Kılavuz, “Amedspor sportif faaliyetlerini yürütürken tüm baskıcı ve ötekileştiren yaklaşımlara rağmen inatla bütünlükçü bir anlayışla hareket etmektedir. Ne yazık ki bu anlayışımız ülkemizde ve dünyada eşi benzeri olmayan taraftar yasaklarıyla karşılık bulmaktadır. Maalesef deplasman yasağında Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceğiz. Ve sürekli kendi rekorunu kırıyor” dedi.

 ‘EKonomik sorunların çözümü başarıyı getirir’

 Kılavuz, Amedspor'un Türkiye’nin her bölgesinden futbolcuları bünyesinde barındırdığını, futbol altyapı, engelli basket ve kadın futbolu olmak üzere amatör spor alanlarında da aktif olarak çalıştığını belirtti. “Başarıyı etkileyen birden fazla etken vardır” diyen Kılavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir başkan ve yönetimle sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz. Bundan dolayı daha önce kongrede ifade ettiğim gibi aidiyet duygumuzu güçlendirerek herkesin Amedspora omuz vermesi gerekiyor. Bu minvalde sloganımızı ‘Amedspor sensin’ olarak belirledik. Amedspor sadece Diyarbakır’ın takımı değil. Bir takımdan ötesidir. Amedsporun temel sorunu da buradan başlıyor. Mevcut kitlesi ile kurumsal yapısı bir türlü denk gelemiyor. Kurumsal yeterlilik inşasında ciddi sıkıntılarımız var. En önemli boyut ise ekonomidir. Ekonomik sorunların çözüm bulması halinde beraberinde istenilen başarıyı getirecek.” (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim