Bekir Güneş /Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Cizrespor'un ligden çekilme kararını ve son dönemlerde sporda yaşananları Amedspor Başkanı Metin Kılavuz, Güneydoğu Ekspres'ten Bekir Güneş'e değerlendirdi. Kılavuz, Amedspor ve Cizrespor başta olmak üzere bölge takımlarının ciddi bir baskı ve milliyetçi söylemle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kılavuz,  "Bugün Cizrespor'u bu noktaya getiren nedenler nelerdir? Bu nedenlerin sorumluları kimlerdir? Bu soruları sormak ve doğru yanıt almak lazım. Birinci neden nedir, aynı şeyleri bizler de yaşıyoruz. Onun için Cizrespor'u ve Maruf Başkan'ı en iyi anlayan Amedspor'dur. Hakemlerin düdüklerinin sesi ve rengi her takıma aynı şekilde yansımıyor. Temsilci ve gözlemci raporlarında kullanılan kalemler aynı değil. Cizrespor ve Amedspor'a karşı kullanılan tavır ile diğer takımlara karşı kullanılan tavır aynı değil. Cizrespor’a bizim dışımızda destek veren olmadı" dedi.

Amedspor’un ekonomik durumu

Amedspor’un ekonomik durumunu da değerlendiren Başkan Kılavuz şunları belirtti:

“Amedspor'un geldiği noktada sorun başkan ve yönetimi aşar bir noktaya gelmiştir. Bugün Amedspor'un 2 milyonluk şehirde reklamı yok. Niye yok çünkü siyasiler tarafından Amedspor kriminalizeştiriliyor. Parmak sallanıyor ve insanlar korkuyor. Gün gelmiştir büyük otobüsümüzdeki mazotu küçük otobüsümüze çektiğimiz olmuştur. Biz SMS kampanyası için Valiliğe baş vurdur ama izin vermedi.”

"Bir kere de yeşili göstersinler"

Hakemlerin tavrında da değinen Kılavuz, “Düdüklerinizle, kartlarınızla kırmızıyı gösteriyorsunuz, yardım toplamamıza kırmızıyı gösteriyorsunuz. Evet buralar kırmızıyı sever, seviyoruz tarihsel kökümüzde var, ama acil olarak diğer rengimiz olan yeşile de izin verin. Amedspor yarın normalleşme olduğunda doğru bir rol alabilir. Türkiye yarın bir normalleşme sürecine girdiğinde Amedspor niye bir barış kervanı rolü görmesin. Amedspor'un kapatılması belki birilerini tatmin edebilir, ama gelecekte kimseye faydası olmaz. Amedspor'un temel sorunu bugün kendini yarından var edebilme sorunudur.

"Vali bey niye bize izin vermiyorsunuz"

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’na da çağrıda bulunan Kılavuz, “Vali bey niye bize SMS kampanyası için izin vermiyorsunuz. Nedenini açıklayın. Özel yetkime dayanarak reddediyorum diyorsunuz. Biz şunu diyoruz, bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleşecek bütçesinin binde yedisini spora ayırması gerekiyor. Diğer kentlerde spora ciddi katkı sağlanırken burada durum niye böyle. Biz 2020 yerel bütçesinden hakkımız olanı istiyoruz. Madem vermiyorsunuz bırakın halka gidelim.”

Editör: TE Bilişim