Haber Fuat Bulut

Amedspor Asbaşkanı İhsan Avcı, öz kaynaklarıyla Türkiye’deki spor anlayışının farklı bir noktaya evrilmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Sporda aykırı bir ses olma iddiası ile yola çıktıklarını ifade eden Avcı, "Türkiye'deki sporun futbol anlayışının yeniden bir noktaya evrilmesi gerektiğine inanan kendini öteki gören sporda yeni bir anlayışı yeni bir ruhu düşünen geleceğe dair planları olan bir spor kulübüyüz" dedi.

Amedspor Yönetim Kurulu, sezon değerlendirmesini Sur ilçesindeki bir kafede yaptı. İlk sözü alan As Başkan İhsan Avcı, sezon açılışına kısa bir süre kala kongreyi gerçekleştirmelerinden kaynaklı, kısıtlı bir sürede transfer süreci yaşadıklarını söyledi. Avcı, "Pandemiden dolayı gecikmiş bir kongreden sonra yönetim kurulumuzu gerçekleştirdik. Bir yandan takımı lige hazırlarken bir yandan da eski yönetimin sorunlarından dolayı diğer futbolcular kenti terk etmişti. Sözleşmeleri bittiği için hiçbir oyuncu Diyarbakır'da değildi. Kongreyi gerçekleştirdikten sonra bir teknik ekiple anlaştık. Teknik ekibimiz altyapı koordinasyonumuz ile birlikte Amedspor ilkelerine uyan futbolcuları kadromuza katmaya çalıştık" dedi.

Avcı, Amedspor’un Diyarbakır ile sınırlı bir takım olmadığını, bölgeyi aşan, Türkiye liglerindeki 4 büyük takımın ötesinde, dünyanın her tarafında izleyicisi olan bir takım olduğunu söyledi. Sporda aykırı bir ses olma iddiasıyla yola çıktılarını, Türkiye’deki spor anlayışının farklı bir noktaya evrilmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Avcı, bu nedenle altyapıya ağırlık vereceklerini söyledi.

"Taraftar bize sabır göstersin"

Amedspor As Başkanı İhsan Avcı, şöyle devam etti:

"Biz Diyarbakır'da bir başarı yaratma iddiasıyla ortaya çıktık. Kent camiasında bizi izleyen, bize ruh veren Diyarbakır'ın kendinde, bölgede veya dünyanın herhangi bir yerinde bize inanmış taraftarlarımızdan bize biraz sabır, biraz zaman bir de destek vermelerini istiyoruz. Maddi ve manevi olarak bir bütün halinde olursak Amedspor'un başarı öyküsü şimdi olmasa bile ileride elbet gerçekleştirecek bir yönetim ve bir takımız.

"Öz dinamiklerimize döneceğiz"

Bizim için önemli konulardan biri de altyapı olduğunu düşündük asıl olan Kendi öz dinamiklerine dönmek olduğunu, dışarıdan beslenen bir takımın başarılı olamayacağını daha önce belirtmiştik. Son 3 yılda 82 futbolcu bu kente gelmiş ama tamamına yakını doğal olarak bu yaklaşımdan kaynaklı olarak şu an aramızda olmayıp farklı liglerde, farklı takımlarda şu an futbol yaşamlarını sürdürüyorlar. Biz omurgası olan istikrarı olan ama bir taraftan da kentte takımın sportif anlayışına, felsefesine uygun karakterde bir ekip oluşturmaya çalıştık. Bu ekibimiz ile birlikte başarılı sonuçlar alan bir takım oluşturmaya çalıştık. Bize bir aylık mmür biçen taraftarlar, basın mensupları bize ömür biçmeye kalkmasınlar. Çünkü biz bir aylık, 2 maçlık gelen bir yönetim değiliz. İddialı, ciddi, kısa, orta ve uzun vadeli programı olan bir yönetimiz ve buna göre bir strateji önümüze koyduk."

Dezavantajlı bir durumda, 20 günde oluşan bir takım kurduk. Almayı düşündüğümüz futbolcular hepsi diğer takımlarla sözleşme imzalamıştı. diğer takımlarla sözleşme imzalamayan, kulüp bulamayan futbolcularla sözleşme imzalamaya çalıştık. Tabi bunu yaparken de futbol takımımıza monte ettiğimiz oyuncular gelecek vadeden ileride iyi işler yapabilecek futbolcuları da seçmeye özen gösterdik. Bu takımın birbirine motive olması birbirini tanıması elbette ki zaman alacaktır. Amedspor artık bundan sonra bir sığınma kulübü omayacaktır."

Sponsorluk tartışması

Sponsorluk anlaşmasına riayet etmeyen firmaları eleştiren Amedspor Avcı, bu sezon iki sponsorluk görüşmesi yaptıklarını, ilkinde yapılan görüşmede ödeme koşullarında anlaşma sağlayamadıklarını belirtti. İkinci görüşmede, NEVA Mimarlık'la sponsorluk sözleşmesi imzaladıklarını, ancak sözleşme koşullarının yine yerine getirilmediğini belirten Avcı, firmaya belli bir süre tanıdıklarını söyledi. Hiç kimsenin Amedspor’u bir reklam malzemesi olarak kullanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Avcı, hukuksal olarak bu durumla mücadele edeceklerini kaydetti.

Altyapıya sertaç küçükbayrak getirildi

Amedpsor Alt Yapı Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Sertaç Küçükbayrak, "Bir altyapı kültürü oluşturmak istiyoruz. Sürdürülebilir kurumsal bir dayanağı olması gerekir. Altyapı, Emek verilmesi gereken bir alandır. Bunu gerçekleştirdiğimiz de birçok şeyi başaracağımıza inanıyoruz. Altyapı ile ilgili fiziksel eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Bunun yanında da takma hazırlayacağımız sporcunun sportif başarısı değil sosyal, kültürel, ahlaki ve iyi yetiştirilmiş bir sporcu kitlesiyle Amedspor çok daha büyük başarılara imza atacaktır" dedi.

Takımın Teknik Direktörü Aykan Atik de geçen yıl kadrosundan bir iskeletin oluşmamasının kendileri için en büyük dezavantaj olduğunu ifade etti. 16 kişilik oyuncu kadrosuyla kamp yaptıklarını ve bunun sıkıntılarını çektiklerini dile getiren Atik, kulübün önceki sorunlarını bilen ve takımın zamana ihtiyacı olduğunun bilincinde olan, anlayışlı bir taraftar grubuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Teknik kadroda 7 kişide korona çıktı

Bu arada Amedspor’da Kastamonuspor ile Perşembe günü deplasmanda oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu maçı için önceki gün yapılan Covid-19 testleri sonucunda teknik ekipten 1 ve kulüp çalışanlarından 6 kişi olmak üzere toplamda 7 kişinin testi pozitif çıktı. Testleri pozitif çıkan hoca ve kulüp çalışanlarının genel sağlık durumları iyi olup evde izalasyon ve tedavi süreçleri başladı.

Editör: TE Bilişim