Doğu Avrupa’nın gözde sporu ayak tenisi son yıllarda Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Ayak tenisi tekler, çiftler veya üçler şeklinde oynanıyor. Oyuncular topa kolları ve elleri ile dokunamazlar fakat omuzlar dahil vücudun tüm kısımları ile dokunabilirler Setler 11 veya 21 sayıda sonuçlanıyor. İki set alan maçı da kazanıyor. Peki, ayak tenisi nedir? Ayak tenisi nasıl oynanır? İşte ayak tenisinin genel kuralları.

Futnet olarak da bilinen Footballtennis, futbolla oynanan bir spordur. İçeride veya dışarıda bir mahkemede alçak bir ağa bölünebilen ve rakipler dışında topun vücudunun herhangi bir bölümü ile topa vuran bir puan kazanmaya çalışan iki rakip takımla oynanabilen bir top oyunudur.

Ayak tenisinin genel kuralları

Futbol tenisi futbol odaklı tenis ve voleybolun bazı ögelerini içine alan bir spordur. Herhangi bir raket veya tenis topu kullanmazsınız fakat tenis kortunda oynarsınız. Futbol yeteneklerini geliştirmek isteyen insanlar tenis futbolunu alıştıkları rutin antrenmanlarının dışında olduğundan iyi bir değişim olarak görmektedirler. Basit oyun kuralları anlaşıldıktan sonra oyuncular değişik taktik ve stratejiler geliştirmeye başlarlar, bu da maçları gerçekten rekabetçi bir yapıya sokar.

Kort ve ekipman

Futbol tenisi, kortu ikiye katlayacak şekilde 23 m uzunlukta 11 metre genişlikte oynanır. Kort bir tenis kortu filesi ile 11 metre yüksekte olacak şekilde ortadan ikiye ayrılır. 12 ve üzeri yaşlarda 5 numara boyutunda top kullanılır. Zemini zedeleyebilecek krampon ya da halı saha ayakkabıları yasaktır.

Editör: TE Bilişim