Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda bocce rafta tek kadınlar disiplininde altın madalya kazanan Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Rukiye Varol, Mersin’de düzenlenecek olan Bocce Dünya Şampiyonası Büyükler kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek. Öğrencilerine de sporu sevdiren ve 2 öğrencisini milli takıma kazandıran Varol kendisi gibi gençler kategorisinde İtalya'nın Roma şehrinde düzenlenecek olan Bocce Dünya Gençler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan öğrencileri ile çalıştığı okulun spor salonunda her gün idman yapıyor.

İtalya'nın Roma şehrinde 19-25 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Dünya Bocce Raffa Şampiyonası'na gençler kategorisinde katılacak olan Şevval Akçanlı, bocce sporu ile öğretmeni sayesinde tanıştığını ifade etti. Şevval Akçanlı: "Kendime göre bir spor dalı arıyordum, Rukiye hoca benim önüme bocceyi çıkardı" dedi.

"Ailem istemiyordu"

Bocce sporuna ilk başladığında sıkıntılar çektiğini belirten Akçanlı açıklamalarında şöyle devam etti:

"Gerçekten kadınlar için spor biraz daha önleri kapalı, özellikle doğu tarafında olanlar için. Ben de bu zorluklardan çektim, ailem istemiyordu başta ama şu an bu başarıları elde edince onlar da benim arkamda durmaya başladı. O yüzden vazgeçmeyin, hangi dalda ilerlemek istiyorsanız o sporla devam edin, mutlaka karşılığını alacaksınız."

İtalya'nın Roma şehrinde 19-25 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Dünya Bocce Şampiyonası'n gençler kategorisinde Şevval Akçanlı ile birlikte katılacak olan bir diğer milli sporcu Medine Kaya ise Roma’dan başarı elde ederek dönmek istedikleri söyledi. Kaya, "Bir yılda Türkiye üçüncüsü olduk. Milli Takım seçmelerine hak kazandık ve orada da Türkiye şampiyonu olduk. Ülkemizi temsil etmeye Roma'ya gitmeye hak kazandık. Ülkemi en iyi en iyi şekilde orada temsil edeceğime inanıyorum ve bunun içinde her gün çalışmalara devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaya, bocce sporuna ilk başladığı zaman çok bilindik bir spor olmadığı için ailesinin kendisine çok destek vermediğini ancak sonradan başarılar kazanmaya başlaması ile birlikte ailesinin de desteğini görmeye başladığını sözlerine ekledi. (İHA)

Editör: TE Bilişim