2018 yılındaki Fenerbahçe-Akhisarspor Türkiye Kupası finaliyle açılan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu, göz kamaştıran zemini ve görenleri büyüleyen manzarasıyla Türkiye’nin son dönemlerde inşa edilen en görkemli spor tesisleri arasında yer alıyor.

12 yıldır Süper Lig ve 1.Lig’de takımı olmayan Diyarbakır, bu dev esere yakışacak şekilde üst liglerde yer almanın hasretini yaşıyor. 2 milyona yaklaşan nüfusunun yarıdan fazlası genç olan kentteki futbolseverler,”Bu güzel esere ve kadim şehre  en az Süper Lig yakışır ve milli maç yakışır” diyor.

2018 yılında hizmete giren Diyarbakır Stadyumu’nda bugüne kadar 103 resmi maç oynandı. Ziraat Türkiye Kupası finaliyle başlayan serüvende 2.Lig’de yer alan Amedspor ve Diyarbekirspor, toplamda 102 karşılaşma oynadı. UEFA normlarına göre inşa edilen akıllı statlar arasında yer alan, alttan ısıtma sistemi olduğu için olumsuz hava koşullarında iyi korunan ve aynı zamanda localardan tribünlere kadar göz kamaştırıcı bir atmosferi olan stadyumda görev yapan stadyum müdürü Veysi Koyun idaresindeki stadyum ekibi de yaptığı düzenli bakım çalışmalarıyla sahanın her an maç oynanacakmış gibi hazır tutulmasını sağlıyor.

Türkiye’nin en iyi statlarından birine sahip olmalarına rağmen şehir olarak futbolsa istedikleri yerde olmadıklarını belirten futbolseverler, bir takımlarının en az Süper Lig’de olmasını ve bu stada milli maç verilmesini istiyor.

“BU ŞEHRE SÜPER LİG VE MİLLİ MAÇ YAKIŞIR”

Diyarbakırspor’un düşmesinden sonra yeni neslin üst liglere hasret kaldığını belirten Mehmet Arslan, ”Şehir olarak spor tarihindeki en bunalımlı dönemi yaşıyoruz. Süper Lig ve 1.Lig’de takımımız yok. Şehir olarak birleşirsek, kenetlenirsek bunu kısa zamanda başarabiliriz. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da isteğimiz buraya milli maç veya başka organizasyonlar vermesidir.” dedi.

Hükümetin Diyarbakır’a çok güzel stat kazandırdığını ancak şehir olarak buna layık bir takım oluşturamadıklarını ifade eden Selim Çelik,”Çok üzülüyoruz. Bu şehire yazık oluyor. Biz zamanında Diyarbakırspor’la Süper Lig gördük ama 1.Lig görmeyen bir nesil var. Şehrin ileri gelenleri elini taşın altına koyarsa şehir hak ettiği yere gelir. Süper Lig’i ve milli maçları hak ediyoruz.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim