Türkiye Federasyon Başkanı Aslan Abid Uğuz Karate’de Diyarbakır son 10 yılda büyük çıkış yakaladı.

TÜRKİYE Karate Federasyonu 9 ilden Milli takım düzeyinde ve milli takımı zorlayan 70 elit sporcunun katılımıyla Diyarbakır’da seminer düzenledi. Seminere katılan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Oğuz, “Son 10 yılda Diyarbakır’da yetişen sporcular, Milli takımlardaki varlıkları ve Milli takımlarda aldıkları dereceler, Diyarbakır’ın doğru adres olduğunu gösterdi. Şimdi de burada Milli takımdan sporcularımız var. Milli takımı zorlayan sporcularımız var. Bizim amacımız burayı Güneydoğu’daki sporcuların merkezi haline dönüştürmektir. Hatta buraya uluslararası düzeyde bir şampiyona getirerek Diyarbakır’ı burada bir merkez haline getirmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Karate Federasyonu son yıllarda milli takımlar düzeyinde çok sayıda sporcu yetiştiren Diyarbakır’a çıkartma yaptı. Türkiye karate Federasyonu, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Mardin, Elazığ, Bingöl, Batman, Şanlıurfa, Malatya'dan gelen milli takım düzeyinde ve milli takımı zorlayan 70 elit sporcuya 2 gün süreyle seminer verdi.

Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesindeki Şehit Polis Halit Gülser Spor Tesisleri’nde yapılan seminerin 2’nci ve son gününde Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Oğuz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya. Karate Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Şamdan, Karate Federasyonu Dan Eğitim Kurulu Başkanı İsmet Turna, Diyarbakır Gençlik spor il müdürü Nuammer Uslu, Şube müdürü Bakı Karabulut, ilçe şube müdürü Veysi  Koyun,Kayapınar Tesisler Amiri Hacı Özbillek , Karate il temsilcisi Nevzat Bozkuş ile bölge illerinden gelen çok sayıda karate Antrenörü katılım sağladı. Türkiye Karate Federasyonu Karate Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Şamdan, seminerde 2 gün süreyle sporculara eğitim verdi.

DIYARBAKIR BÖLGEDE KARATE’NİN MERKEZİ OLACAK

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Oğuz, Diyarbakır’ın son yıllarda karate sporunda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ve kenti karate sporunda bir merkez il haline dönüştürmeyi düşündüklerini söyledi. Oğuz,  “Burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sadece Diyarbakır için değil, Türkiye için bir ilk. Daha önce Antrenörlere yönelik seminerler oluyordu. Biz ilk defa burada elit sporcu dediğimiz guruba, yani gelecek vaden sporcularımızın ayağına gelerek Milli takım Antrenörümüzü onların ayağına getirerek burada seminer yaptırıyoruz. Karateyi tüm yurda yaymak görevimiz, tabii burada doğuya ve güneydoğu illerine ayrı bir pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. O yüzden çocuklarımızın ayağına biz geldik.

Biliyorsunuz en son 2019 yılında burada bir ümit genç ve U 21 Türkiye şampiyonası yapılmıştı. Diyarbakır için çok önemli bir gelişme olmuştu. Bugün yine bir dönüm noktası diyebiliriz. Son 10 yılda Diyarbakır’da yetişen sporcular, Milli takımlardaki varlıkları ve Milli takımlarda aldıkları dereceler Diyarbakır’ın doğru adres olduğunu gösterdi. Şimdi de burada Milli takımdan sporcularımız var. Milli takımı zorlayan sporcularımız var. Bizim amacımız burayı Güneydoğu’daki sporcuların bir merkezi haline dönüştürmektir.  Belki de uluslar arası bir şampiyona getirerek Diyarbakır’ı burada bir merkez haline getirmek istiyoruz. Burada da zaten amacımız, ilk gün dan eğitim semineri vardı. Civar illerden gelenler oldu. 9 ilden gelenler oldu. Yine aynı şekilde burada da sporcuları değerlendireceğiz. Milli takım Antrenörümüz burada, onların teknik taktiklerini kontrol ediyor. Uygun gördüklerini mutlaka not edecektir. Bu iyi bir gelişme” dedi.

KARATE GELECEK VADEDEN BİR SPORDUR

Diyarbakır mükemmel bir şehir olduğunu ve birçok anlamda geliştiğine işaret eden Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır gerçekten de büyük bir şehir olmanın tüm özelliklerini modernliğiyle tarihiyle harika. Sur içinden geliyoruz, orada tüm Türkiye’den gelen turist otobüsleri, insanlar gördük. Diyarbakır’ın değeri anlaşılmış. İnsanlar böyle olduğunu görünce severek gelecekler. Sporun böyle bir yanı da vardır, tanıtım yapar. Birçok Avrupa’da ülke, bu yönde organizasyonları almak ister. Bizim de amacımız Diyarbakır’ın sporla ve böyle güzelliklerle duyurulmasında vesile olmak.  Diyarbakır’daki karate potansiyelini çok iyi görüyorum ve önemsiyorum. Burada karateye emek veren çok güzel hocalarımız var. Onların önderliğinde buradaki potansiyeli artıralım. Karate sporu çok gelecek vaat ediyor. Artık milli olan sporcular ekonomisini de genç yaşta kazanıyor. Atanıyorlar, öğretmen oluyorlar, memur oluyorlar, özel Üniversitelerde ücretsiz okuyorlar. Bu çok önemli bir gelişme, Veliler bunları dikkate alsınlar. Çocuklarını karateye yönlendirsinler.” (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim