DİYARBAKIR - 52 yıllık maziye sahip Diyarbakırspor’un tarihine damga vuran futbolcularla ile ilgili istatistiklerde çarpıcı bilgiler var. 12 sezon aralıksız olarak oynayan Recai Çiçek en fazla oynayan futbolcu olurken,11 sezon forma giyen Mehmet Budakın en fazla forma giyen ikinci futbolcu oldu.

17 yaşında lise son sınıf öğrencisi olarak geldiği Diyarbakırspor’da forma giyen Mehmet Budakın, aynı zamanda en genç yaşta oynayan futbolcu olarak tarihe geçti.

Bir çok alanda ilklerin takımı oldu

1968 yılında kurulan, uzun yıllar Süper Lig’de mücadele eden, Türkiye Kupası’nda iki kez yarı final oynayan, Süper Lig’i ilk 4 takım arasında tamamlama başarısı gösteren, Doğu ve Güneydoğu’dan Süper Lige yükselen ilk takım olan, bir sezonda 4 büyük takımı yenme başarısı gösteren ilk takım olan, Türkiye’de ara vermeden 3.Lig’den Süper Lige kadar yükselen ilk takım olan Diyarbakırspor. Bu başarılara bir çoğunu eklemek mümkün. Liste böyle uzayıp gider.

O Diyarbakırspor şimdilerde tarihi yeniden yazıp amatör liglerden üste doğru hızla yükselmenin mücadelesini veriyor.

Recai Çiçek ve  Mehmet Budakın

Kulübün mazisinde çok çarpıcı istatistikler dikkat çekiyor.

En fazla oynayan futbolcu 12 sezon ile efsane kaptanlardan Recai Çiçek oldu. Çiçek,12 sezonda 234 maçta Yeşil-Kırmızılı formayı terletti.

11 sezonda 187 maçta oynayan Mehmet Budakın, en fazla forma giyen ikinci isim oldu. Diyarbakırspor alt yapısında yetişen ve uzun yıllar forma giyen Budakın, 8 numaralı formayı da yine 1989’da jübile yapan efsane kaptan Recai’den teslim almıştı.

En fazla gol atan Çetin İnsel

Kulüp tarihinin en golcü ismi Çetin İnsel oldu. Diyarbakırspor’da 149 maçta oynayıp 42 gol kaydeden Çetin İnsel,üç şampiyonlukta pay sahibi oldu.

Çetin İnsel’den sonra en fazla gol atan ikinci isim 70 maçta 34 gol atan Şehmus Ay oldu.

Diyarbakırspor’da en fazla forma giyen yabancı futbolcu 2003-2007 yılları arasında 5 sezon oynayan Makeden Goran Stavreski oldu.

Editör: TE Bilişim