Haber Celal Kuzu

Güneudoğu Ekspres - Diyarbakır karate sporunda önemli başarılara imza atan isimler bu kez kente ilkleri yaşattı. Sporcuyken kentte karate sporunda ilkleri yaşatan Ayşe Meryem Yazar bu kez antrenör olarak başarısına başarı ekledi. Beraberinde Diyarbakır’ın karate sporunda iki yıldız isim olan Amine Akçakmak ve Sena Kızılaslan ile katıldığı Balkan Şampiyonası’nda Diyarbakır’a 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandırdı.

Makedonya’da 14-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Ümit Genç ve U21 Balkan Karate Şampiyonası’nda Diyarbakır’dan ilk defa 1 kadın antrenör ve 2 sporcu Milli Takımı temsil etti.

Diyarbakır için ilkler yaşandı

Diyarbakır’ın karate sporunda önemli isimlerinden biri olan Ayşe Meryem Yazar bu kez antrenör olarak çıktığı Balkan Şampiyonası’nda; Diyarbakır karate sporunun son zamanlarda parlayan iki yıldızı olan Amine Akçakmak ve Sena Kızılaslan da ilk defa Ümit Genç kategorilerinde Diyarbakır’ı temsil etti.

İki altın bir gümüş madalya

Şampiyonaya ilklerle giden Diyarbakır, tarihinde gençler 59 kg kategorisindeki Amine Akçakmak ile ilk Balkan Şampiyonluğunu yaşayarak altın madalyayı kazandı. Ümitler kategorisindeki Sena Kızılaslan da milli takım sporcularından oluşan takım maçlarında altın madalya kazanan bir diğer isim oldu. Aynı zamanda gençler takım maçlarında da yer alan Amine Akçakmak takım arkadaşlarıyla ikincilik madalyasını elde ederken, Diyarbakır’a ve ülkemize toplamda 2 altın, 1 gümüş madalya kazandırdılar.

“Hiç bir başarı tesadüfi değil”

Kazandıkları başarıyla ilgili olarak konuşan Akçakmak ve Kızılaslan, başta kendilerini yetiştiren hocalarına ve maddi manevi destekçilerine, duacılarına teşekkür ederken, madalyalarını Türkiye halkına armağan ettiklerini söylediler.

Başarı için çok çalıştıklarını kaydeden Akçakmak ve Kızılaslan, hiçbir başarının tesadüfi kazanılmadığını her başarının ardından çok çalışma ve azmetmenin, gayret göstermenin yattığını belirterek, kendilerini örnek alanların çok çalışarak başarıya kesinlikle ulaşabileceklerini ifade ettiler.

“Ben kızlarıma çok güveniyordum”

Akçakmak ve Kızılaslan’ın başarılarındaki büyük etkenlerden biri olan hocaları Diyarbakır’ın karate sporunda önemli isimlerinden biri olan Ayşe Meryem Yazar, başarı için çok çalışıp gayret gösterdiklerini belirterek, “Ben kızlarıma çok güveniyordum. Hem çalışkan hem azimliydiler. Bu başarının geleceğini tahmin etmiştim. Geçmişte ben maçlara hazırlanırken onlar gibi çok çalıştığımda her türlü başarıyı elde ettiğimi çok kereler gördüm, bu nedenle onların başarısı da aslında görünen bir durumdu. Biz burada artık işi daha sıkı tutmamız gerekiyor. Türkiye’ye kentimize borcumuz var, bayrağımızı en yükseğe çektirmek için daha yolun başındayız, kızlarımıza güveniyorum, bunu başarabileceklerine inanıyorum. Balkan Şampiyonluğu ülkemize, milletimize, kentimize hayırlı olsun, nice başarılara diyorum inşallah” dedi.

Diyarbakır Karate İl Temsilcisi Ahmet Yazar ise, Diyarbakır karate sporunda başarı çıtasını her geçen gün çok daha yukarılara yükselttiğini söyledi.

Diyarbakır karate sporunda 4-5 yıldır büyük bir irme yakaladıklarını kaydeden Yazar, “Bunun da meyvelerini almaya başladık inşallah daha çok çalışıp birlik ve beraberlik içinde el birliği ile daha büyük hedefleri başaracak gücümüz de var. Milli sporcular Amine Akçakmak ve Sena Kızılaslan hem Türkiye Karate Şampiyonu ve hem de Balkan Karate Şampiyonluğu kazanarak Diyarbakır karate tarihinde ilk kez Ümitler ve Gençler Kategorisinde bu başarıya elde eden sporcular oldular. Hem Amine hem de Sena antreman çalışmalarında başta kendim olmak üzere karate sporunun önemli isimlerinden aynı zamanda abim olan Türkiye Karate Milli takımlar Antrenörü  Mehmet Yazar ve yeğenim milli antrenör Ayşe Meryem Yazar ile birlikte hazırladık. Bu başarıları ülkemize, milletimize, kentimize kazandırdığımız için mutluyuz gururluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim