DİYARBAKIR - Türkiye Karate Şampiyonu Milli Sporcu Sena Kızılaslan, lise tercihini 2-3 özel okulun istemesine rağmen Diyarbakır Doğa Koleji Fen Lisesin’den yana kullandı Kızılaslan aldığı yüzde 100 tam Sporcu bursluluk süresince hem akademik hem de sportif alanda başarılarını ve mücadelesini yeni okullu için vermek istediğini ifade etti..

Diyarbakır Doğa Koleji Genel Müdürü Mustafa Can,yaptığı  Açıklamada Türkiye Karate Milli Takımı’nı ve Diyarbakır karate tarihinde bir  ilke imza atarak Avrupa Karate Şampiyonası’nda temsil eden ve Türkiye Karate Şampiyonu olan Sena Kızılaslanı tam eğitim burslu olarak, okullarında aldıklarından ötürü  mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mustafa Can,“Sporu akademik gelişimin parçası olarak gören Doğa Koleji  öğrencilerini küçük yaştan itibaren bireysel branş ve takım sporları alanında destekliyor ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Can konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Genç sporların eğitimine yüzde 100 tam sporcu bursu ile destek veren okulumuzun başarılı sporcular listesine de 2004 doğumlu Türkiye Karate Milli Takım Sporcusu Sena Kızılaslanı'da bünyemize aldık.Genç sporcumuz 3 kez üst  üstte Türkiye Karate Şampiyonluğunu yaşamış ve Diyarbakır karate tarihinde bir ilki de gerçekleştirerek Avrupa Karate Şampiyonası’nda mücadele vererek yarışmıştır. Sportif alanda başarılı olan öğrencimiz okul sporları okullararası müsabakalarda okulumuzu ve Diyarbakır ilimizi temsil edecektir.Başarılı öğrencimiz Diyarbakır Doğa Fen Lisesi katkıları ile daha büyük başarılar yakalayacağını inancımız tamdır.”

Editör: TE Bilişim