DİYARBAKIR - Maçın ardında takımda bayram havası yaşanırken,zorlu virajın kayıpsız geçilmesi kentin şampiyonluğa dair inancını artırdı.

Misli.Com 3.Lig 1.Grup lideri Diyarbekirspor, şampiyonluk yarışında önemli bir engeli daha aştı. Kritik Edirne deplasmanından 3 puanla dönen Yeşil-Kırmızılı takım puanını 57’ye yükselterek son 5 haftaya avantajlı girdi.

Çekişmeli geçen maçın ilk 45 dakikası 0-0 sonuçlandı. İkinci yarıda tüm riskleri alarak rakip kalede etkili olan Diyarbekirspor, 66.dakikada kaptan Mehmet Fuat Gölbaşı’nın kaydettiği golle hayati önem taşıyan 3 puana uzandı.

Bu sezon deplasmanda yenilgi almayan Diyarbekirspor, 12 maçta 8 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederek 28 puan topladı.

Takipçileri de Kazandı

Diyarbekirspor’un takipçilerinden Bucaspor 1928, deplasmanda Kızılcabölükspor’u 3-2 yenerek puanını 55’e çıkarırken,evinde Manisaspor’u 4-0 yenen Yeşilyurt Belediyespor ise puanını 49’a yükeltti.

8 Nisan Perşembe günü Diyarbekirspor-Antalya Kemerspor ve Bucaspor 1928-Malatya Yeşilyurt Belediyespor müsabakaları oynanacak.

“Şampiyonluk bu kente çok yakışacak”

Nefes nefese geçen Edirnespor maçından sonra Diyarbekirspor’un soyunma odası karnaval yerine döndü.

Kulüp Başkanı Turan İlgin, teknik heyet ve futbolcularla görüşerek şampiyonluğa giden yolda mihenk taşı olan galibiyet için tebrik etti. Futbolcular, “Şampiyon Diyar” diyerek her tarafı inletti.

Şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştıklarının altını çizen İkinci Başkan ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar,son 5 haftada herkesi manevi desteğe davet etti.

Avşar, “Sezon başından beri maçlarımız zorlu ve çekişmeli geçiyor. Rakiplerimiz, lider olduğumuz için özel motive oluyor. Teknik heyetimiz ve futbolcularımız yüksek inançlarıyla bunun üstesinden gelmesini biliyor.Sonunda bulduğumuz golle zafere uzanarak kentimizi mutlu ettik. Şampiyonluk yolunda anlamı çok fazla olan bu galibiyeti bizden galibiyet bekleyen, dualarıyla, heyecanlarıyla bunu hissettiren halkımıza ve taraftarlarımıza hediye ediyoruz. Teknik heyet ve futbolcularımızı canı gönülden tebrik ediyoruz.

“O Kupa Bu Kente Gelecek”

Takımımız 10 haftadır yenilmiyor. Aynı zamanda bu sezon deplasmanda yenilmeyen tek takım biziz.

Önde olduğumuz için rakibin ne yaptığı ile ilgilenmiyoruz. Tek düşüncemiz kalan 5 final haftasından şampiyonluk için gerekli olan sonuçları alarak kupayı Nisan ayı içinde kentimize getirmektir. Hep beraber bunu başaracağız.

Kentimizin tüm bileşenlerini takımımızın yanında yer almaya davet ediyoruz. Bayrak ve pankart asan herkese teşekkür ediyoruz. Daha fazla heyecan oluşturmamız lazım. Her tarafı Yeşil-Kırmızı’ya boyayalım” dedi.

Editör: TE Bilişim