DİYARBAKIR – Inter futbol  Academy Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk kez  Diyarbakır’da futbol okulu açtı. Avrupa’nın 5 dev liginden biri olan  İtalya’nın önemli kulüplerinden olan İnter  Spor Kulübü çatısı altında açılan Inter Futbol Academy,  güçlü spor altyapısını genişletmek için Avrupa’dan Diyarbakır ‘a geldi.

Inter Academy Turkey koordinatörü ve ortaklarından Hüseyin Kılavuz yaptığı acıkmamda, Inter Academy Turkey futbol okulunu Türkiye’ye getirerek bir ilke imza attıklarını belirterek, “Bilinmelidir ki Inter Academy Turkey futbol okulu; İtalya Inter futbol kulübüne bağlı bir futbol okulu ve akademisidir. Dünya devi Inter ile yapılan ortaklıklar çerçevesinde kurup geliştirdiğimiz Inter Academy Turkey futbol okulu ile amacımız genç sporcular yetiştirip, ülke futboluna katkı sağlamaktır” dedi.

“Diyarbakır spor şehridir”

Inter Academy futbol Okulu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk kez Diyarbakır ilinde açılmasına değinen Kılavuz, “Diyarbakır ili büyük bir şehir ve yine keşfedilmemiş yeteneklerin de bir arada bulunduğu, genç nüfusunda çok olması önemli bir faktör olarak göz ardı edilmemesi gereken bir spor şehridir. Diyarbakır bu şehrin gençleri  spora ve futbola ilgili. hem geçmişten günümüze büyük bir tarihi birikime sahip, günümüz itibari ile de yatırımlar için doğru bir cazibe merkezi. Bizler Inter Academy Turkey olarak hem bulunduğumuz bölgede sporcu yetiştirmeyi görev edinerek bölge futboluna ve doğal olarak da ülke futboluna katma değer yaratmayı amaçlayan bir futbol okuluyuz “dedi.

 “Her sporcu çocuğumuz hikayesini yazmalıdır” 

Diyarbakır Inter Academy futbol Okullu Genel Koordinatörü Ömer Erden Inter Academy’nin bir futbol okulu olduğunu ve  onu diğer futbol okullarından ayıran bazı temel niteliklerinin mevcut olduğunu aktardı.

Her şeyden önce, Inter kalitesini benimseyip, çalışma prensipleri ile standartları doğrultusunda sürdüren tek kulüp olduğunu ifade eden Erden  açıklamasında şunları aktardı, “Inter’in gerek taktik teknik antrenman sistemleri, gerek kulüp yönetimindeki temel motivasyonları, gerek bireysel oyuncu yetiştirme yöntemlerindeki eğitim öğretim felsefesi, gerek yüksek kalitede futbol anlayışını Inter Academy futbol okulunda birebir uygulayarak ve  anlayış Felsefesi içinde sürdüreceğiz. Bu anlamda ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin  ilk ve tek futbol okulu olan Inter Futbol Academy’sini Diyarbakır ilimize getirdik. Avrupa Futbol standartlarına uygun ve onların Antrenman  programları ile alt yapılara deneyimli ve tecrübeli antrenörlerimiz ile birlikte sporcu yetiştirerek  faaliyetlerimizi sürdüreceğiz asıl amacımız ise Güneydoğu’dan Avrupa’daki spor kulüplerine sporcu yetiştirerek oraya giden her sporcu çocuğumuzun Avrupa da hikaye  yazmasıdır.”

“Öncülük etmek istiyoruz “

Inter Futbol Academy’nin sıradan bir futbol okullu olmadığını ifade eden Erden, “Asıl hedef ve görevimiz  sportif faaliyetlerinden öte,  kendi bünyemize aldığımız Tanzanya uyruklu yabancı futbol antrenörü ve eğitmen eşliğinde hem sportif hem de akademik faaliyetlerimizi sürdürerek bir farkındalık yaratarak bu işe öncülük etmek istiyoruz  İnter’in temel prensiplerine ve karakteristik özelliklerine sahip çalışma yöntemleriyle direk doğrultuda ve sürekli olarak bağlantılı koordineli, planlı ,programlı çalışma modeli ile sporcu yetiştireceğiz. Marka değeri ve kurumsal  kimliği olan İnter Futbol Academy, İtalya’dan gelen antrenörler  eşliğinde öğrencilerimize ve antrenörlerimize  teorik ve pratik antrenman yöntemlerini ve yabancı dil eğitimlerini vererek hem İnter Futbol kulüp değerlerini anlatarak hem de bu yöntemler ile birlikte başarı türk antrenörlerine eğitim  vermektedir. Akademi spor okulumuzun sadece burada sporcu yetiştirmekten öteye  asıl hedefi, buradan yetişen başarılı yetenekli sporcularımız ile bünyemizde kurduğumuz Diyarım–İnter Spor faaliyet kulübü çatısı altında Türkiye amatör futbol liglerine de katılarak maç tecrübeleri kazanmaları açısından fayda sağlayacaktır. Kulüp sayesinde başarılı ve tecrübe kazanan sporcularımız yılda  iki kez olmak üzere mersin ilinde yapılan kamplara katılma şansı bulacaklar. İtalya’dan Türkiye gelen İnter alt yapısı scout ekibi tarafından diğer illerden de gelen başarılı ve yetenekli sporcular arasından seçmeler yapılarak içlerinden  en iyilerini seçerek ücretsiz olarak İtalya’nın Milano şehrinde bulunan  kamplarına dahil ederek alt yapılarına kazandıracaklar”dedi.

“Avrupa’dan diyarbakır’a kazandırmak bize nasip oldu”

Diyarbakır Inter Academy futbol Okulu Genel idari menajeriAbdulmütalip Süer ise konuşmasında, “Diyarbakır’da açtığımız Inter Academy futbol Okulunda spor okulundan öteye, akademik alanda hem sportif alanda hem de eğitim alanında başarılı bir spor okulu olacağız. Önce Inter kulüp değerleriyle yetişmiş iyi bir insan, sonra şampiyonlar yetiştirmek' felsefesi ve disiplini ile çalışmalarımızı planlayıp ve yürütüyoruz. Yeni projelerimiz için çalışmaya ve Inter kulübü ile koordineli bir birliktelikle birlikte akademimizi ve bunun ile birlikte Diyarın-inter spor kulübüyle beraber Türkiye Amatör liglerinde mücadele edeceğiz. Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ileride yaptığımız çalışmalarla ve yetiştireceğimiz öğrencilerimizle beraber güzel bir birliktelik oluşturarak genç sporcularımız, yönetim kurulu, teknik heyetimiz ve antrenörlerimiz de başarıları çalışmaları ile  göreceğiz inşallah. Avrupa’nın dev 5 büyük kulüpleri arasında yer alan ve spor alt yapısında lider konumda olan İtalya’nın  İnter Spor Kulübü çatısı altında açtığımız  Inter Futbol Academy’yi  tabiri caizse Avrupa’dan Diyarbakır ilimize kazandırmaktan da mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Editör: TE Bilişim