Diyarbakır Büyükşehir belediyesi ve Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen futbol turnuvası son buldu. Turnuvanın şampiyonu DSİ Spor Kulübü oldu. Şampiyonluk kupasını Diyarbakır Valisi Sayın Münir Karaloğlu  DSİSpor’un kaptanı ve Maya okulunun başarılı öğrencisi Yusuf Özbilek'e verdi

Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından organize edilen 24 kulübün katılımıyla gerçekleşen futbol turnuvası son bulurken turnuvaya Maya okulunun başarılı öğrencileri ve  DSİ spor formasını giyen ikizler lakabıyla tanınan Yusuf  Özbilek ,Yunus Emre Özbilek ve Ahmet Efe Terlemez  büyük performans göstererek final maçına adeta damga vuran sporcular oldular.

“Sportif  başarılar, akademik başarılarda getirir”

DSİ Spor Teknik Direktörü Ahmet Tanış maç sonrası yaptığı açıklamasında; DSİ spor kulübü  olarak 24 maçlık bir periyotta tek bir yenilgi alarak finale kadar geldiklerini, ligin zorlu ekibi DiclekentBeşiktaşspor’u  3-0 net bir skorla yenerek şampiyonluk kupasını kaldırmanın önemli bir başarı olduğunu belirtti.,

Tanış açıklamasının devamında şunları aktardı, “Tabii ki bu başarılar tek taraflı değil ekip işidir. Asıl önemli bir noktaya değinmek isterim. Bizde oynayan sporcu kardeşlerim geneli olarak okul okumaktadır. Burada sportif  başarıları kadar kendi eğitim ve  öğretim aldıkları okullarında  başarılı olan öğrenci kardeşlerimiz var. Diğer sporcu kardeşlerim gibi özellikle bugünkü  oynadığımız final maçında adlarından söz ettiren Maya okulunda okuyan ve DSİ spor formasını giyen 3 başarılı öğrencilerinden  ikizler lakabıyla tanınan Yusuf  Özbilek,Yunus Emre Özbilek ve Ahmet Efe Terlemez oynadıkları futbol ile turnuvaya damgalarını vuran sporcu  kardeşlerim olurken,  özellik ile final maçında 3 golü atarak hattrick yapan Yusuf Özbilek'i tebrik ederim. Sporun hangi dalı ve branş olursa olsun fark çocuklarınız her konuda başarılı bir bireydir. Bunu unutmamak lazım, ailelerimizin bu konuda daha fazla destek vermelerini istiyorum.  Sportif  aktiviteler hiçbir zaman akademik başarıların önüne geçemez “.

Maya Okulu Kurucusu Nezir Bulut ise konuşmasında  Maya okulları olarak  DSİ spor kulübünde futbol oynayan  başarılı öğrencilerini tebrik ederken, oynadıkları başarılı futbolları ile turnuvaya damga vurmalarının çok önemli olduğunu ve mutlu olduklarını vurguladı. Bulut konuşmasının devamında ise şöyle konuştu; “Bizim toplumumuzda aileler çocuklara top peşinde koşmayın, müzikle resimle ilgilenmeyin ders çalışın diye telkinde bulunurlar, asıl okullarda bir öğrenci dersten alınacaksa beden eğitimi, müzik ve resim derslerinden alınır, diğer dersler önemli görülür. Oysa çağımızda gelinen noktada spor dallarıyla ve  sanatla ilgilenen çocuklar hem çok mutlu hem de başarının tadına vardıkları için özgüvenli ve başarı odaklı oluyorlar. Biz Diyarbakır Maya Okulları olarak sporu, sanatı önemsiyoruz ve yeteneklerin keşfedilmesini  eğitim kurumlarımızda   hakim kılmaya çalışıyoruz , bu bağlamda okullarımızda hem bireysel sporlarda hem takım sporlarında pandemi yasaklarından sonra çok güzel başarılar elde ettik.Hem Diyarbakır merkezli   hem de ulusal  müsabakalara katılımı artırıp çocuklarımızı desteklemek  ve onların yanında yer almak istiyoruz .piyano dalında dünya ikincisi olan 7 yaşında  olan öğrencimizi ,Diyarbakır kız basketbol alanında ikinci olan kızlarımızı ,futbolda bizi gururlandıran ve şampiyon olan çocuklarımızı kutluyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz”.

Editör: TE Bilişim