DİYARBAKIR- Amedspor ve Diyarbekirspor bir aylık devre arası kamp çalışmaları sona erdi.

Hafta sonu başlayacak olan ligin ikinci yarısı için takımların transfer çalışmaları devam ediyor. Ağırlıklı olarak Diyarbekirspor kadrosunu neredeyse baştan aşağı yeniledi. Amedspor'da ise transfer tahtasının açılması sonrası yeni transferler ve maddi sıkıntıların aşılması için hafta sonu destek ve yardımlaşma gecesi düzenlenecek.

Amedspor'da tek sorun maddi

Sezonun ikinci yarısı hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. Amedspor evinde Samsunspor'u konuk ederken, Diyarbekirspor ise deplasmanda alt sıralarda bulunan  Gölcükspor ile  karşılaşacak.

2.Lig Beyaz Grup’ta sezonun ilk yarısını 24 puanla tamamlayan Amedspor, ikinci yarıdaki ilk sınavını şampiyonluk adayı Samsunspor’a karşı verecek. Karşılaşma 20 Ocak Pazar günü Yeni Diyarbakır Stadı’nda saat 13.00’da oynanacak. Devre arasında şu ana kadar Osmanlıspor’dan forvet Furkan Yaman’ı kadrosuna katan Amedspor, iki etaplı kamp çalışmalarını Antalya’da tamamladıktan sonra ikinci yarının ilk karşılaşması için evinde Samsunspor’u konuk edecek. İkinci yarı fikstür avantajı bulunan ve Play-off hedefi olan Yeşil-Kırmızılı ekip ligin ilk karşılaşmasında taraftarının önünde 3 puanı alıp avantajla başlamak istiyor.

Diyarbekirspor'da bu yılda hedefler şaştı

Kentin bir diğer ekibi 3.Ligde mücadele eden Diyarbekirspor ise devre arasında en yoğun transfer çalışması sürdüren ekiplerden biri oldu. İlk yarıyı 25 puanla liderin 14 puan gerisinde tamamlayan yeşil-Kırmızılı ekipte 13 futbolcu ile yollar ayrılırken, 8 futbolcuyu kadrosuna kattı. Diyarbekirspor ikinci yarının ilk karşılaşmasında pazar günü deplasmanda alt sıralarda yer alan Gölcükspor’la karşılaşacak. Bu yılda direk şampiyonluğu kaçıran Diyarbekirspor'un hedefi Play-Off olacak.

Diyarbekirspor, devre arasında bugüne kadar benzeri görülmeyen bir revizyona gitti. Sportif Direktörlüğe Mustafa Soley getirilirken, ilk yarıdaki kadrodan 13 futbolcu ile yollar ayrıldı, kadar 8 futbolcu transfer edildi. 3-4 futbolcu için girişimler devam ediyor.

Gidenler

İlk yarıdaki kadroda yer alan Gökhan Yenigün, Gökhan Ünver,Özgür Kedikli,Saffet Gurur Yazar,Fikret Topaloğlu,Selman Sevinç,Aziz Ceylan,Emre Pehlivan,Tolga Şahin,Tugay Adamcıl,Erman Taşkın,Sefacan Taşkolu ve Ahmet Özer takımdan ayrıldı.

Gelenler

Diyarbekirspor, ara transferde tecrübeli futbolcular transfer ederek farklı bir transfer politikası izledi.Geçen sezon kadro dışı bıraktığı Vedat Budak’ı affederek kamp kadrosuna dahil eden Yeşil-Kırmızılılar, Serik Belediyespor’dan Taner Çekiç,Düzcespor’dan Salih Sefercik,Darıca Gençlerbirliği’nden Raşit Sevindir ve Aytaç Deniz,Tuzlaspor’dan Faruk Yaldıran ve Serhat Koruk’u renklerine bağladı. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim