Diyarbakır’da atama bekleyen Beden Eğitim Öğretmenleri adına bir açıklama yapan Özgür Büyük, çocukların gelişiminin ilkokulda başladığını ve bu nedenle beden eğitim derslerinin hayati önemde olduğunu belirterek, ‘İlkokullar da, beden eğitim derslerine branş öğretmenleri girmelidir’ dedi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür büyük, atama bekleyen ve şu an görevde olan beden eğitimi öğretmenleri olarak, ilkokuldaki fiziksel etkinlikler ve oyun dersinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dersin uzmanı olan beden eğitimi öğretmenlerine verilmesini istediklerini söyledi.

Beden eğitimi öğretmenleri olarak, öğrencilerinin gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak, onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı ve dengeli bir kişiliğe sahip bireyler olarak yetişmelerinde sporun ve beden eğitimi derslerinin çok önemli olduğuna inandıklarını ifade eden Büyük, şöyle konuştu:

Spor bilinci küçük yaşta kazanılır

“Beden eğitimi derslerinin temel amacı öğrencilerimizin zihin-beden bütünlüğünün gelişimine, sinir-kas koordinasyonun, yaşam boyu sporun sağlığa faydaları konusunda bilinçlendirilmelerine, işbirliği ve takım ruhu içerisinde hareket becerisi, kurallarına göre davranma alışkanlığı kazanmalarına, güven duygusu pekiştirmelerine yardımcı olmaktadır.

Unutulmamalıdır ki sporda başarının temel şartının spor bilincinin küçük yaşta kazandırılması ve yeteneklerinin keşfedilerek, doğru yönlendirme ve eğitimle geliştirilmesidir. Biz beden eğitimi ve spor öğretmenleri olarak, bunun bilinci içerisinde spor yapma alışkanlığını ilkokul çağındayken, kazandırmak istiyor ve öğrencilerimizi beceri ve yetenekleri doğrultusunda çeşitli spor branşların da ve okul takımlarında geliştirmek istiyoruz.

Beden eğitimi öğretmenleri olarak öğrencilerimizin spor sayesinde kazandıkları disiplin, zorlukların üstesinden gelme becerisi, öz güven gibi nitelikleri eğitim ve sosyal hayatlarına yansıtarak daha başarılı bireyler olarak yetişmeleri ilk hedefimizdir.

Birçok özel eğitim kurumunda 1. kademe kapsamında beden eğitimi derslerine girdiğimiz halde, devlet okullarında dersimize girememekteyiz. Bu durum öğrencilerimizin fiziksel gelişimini etkilemekte, spor branşlarında yetenekli öğrencilerimizin keşfedilmesinin önüne engel oluşturarak ülkemizin spor gelişimini de olumsuz etkilemektedir.

Beden eğitimi öğretmenleri olarak, devlet büyüklerimiz ve  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gereğinin yapılmasını bekliyor ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim