DİYARNBAKIR'ın Silvan ilçesinde Türkiye Federasyonu Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele edecek olan Silvan Aslanspor Kadın Futbol Takımı’nı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hilmi Yaman ile kadın polisler ziyaret ederek, çiçek verdi.

Silvan ilçe Emniyet Müdürü Hakan Hilmi Yaman beraberinde kadın polislerle,  Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele edecek olan Silvan Aslanspor Kadın Futbol Takımı sporcuları ziyarete ederek, çiçek verdi. Tarihinde ilk kez kadın futbol takımı kurulan Silvan İlçesinde 40 kadın sporcu Aslanspor takımı bünyesinde idmanlara başladı. İdman sırasında Emniyet Müdürü Yaman ile kadın polisler, kadın sporcuları sahada ziyaret ederek, moral verdi.

Aslanspor Kadın Futbol Takımı Kaptanı Fennur Viyan Cesur, kadın polislerin kendilerine ziyaret etmesinden mutululuk duyduklarını ifade etti. Cesur,  “Aslanspor Futbol takımındayım. Bir hedefimiz vardı bir hayalimiz vardı. Silvan’da bunun gerçekleşmesi gerçekten zordu. O zoru başardık. Çok mutluyuz. Zaman zaman polis ablalarımız geliyor. Buda bizi çok fazla motive ediyor. Onları aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. 3. Lige katılıyoruz çok heyecanlıyız Hayalimiz gerçekleştiği için çok mutluyum. Kadınlara yönelik neler yapıldığını görebiliyoruz. İmkansızı başardık. Tüm kadın arkadaşlarımızın da buraya katılım sağlayıp, kadınların neler yapabileceğini göstermeliyiz" dedi.

Orta saha oyuncusu Zeynep Altun, “Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Liginde mücadele edeceğiz. Bu bizim için çok gurur verici bir şey. Biz buradayız, sizde buraya gelin diyoruz. Kadın polis ablalarımızın bizlere büyük destekleri var, buda bizi motive ediyor” dedi.

'KADINLARI SAHA GÖRMEK GÜZEL'

Silvan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hilmi Yaman, gençleri artık her alanda görmeye başladıklarını ifade ederek, "Kadınlarımızı başarılarla sahada görmek çok güzel. Kadınlarımızda, kızlarımızda buradalar. Silvan’da kadın futbol takımı kuruldu. Kadınlarımız her alanda kendilerini göstermeye başladılar. Burada sadece futbol değil başka branşlardan yani basketbol, voleybol, karate, Kingbox branşlarında bu tür etkinlikler hem kızlarımız hem erkekler artık sporla uğraşmaya başladılar" dedi.

Silvan Aslanspor Kulübü Başkanı Aslan Bakır, 2010 yılında kulübü kurduklarını söyledi. Bakır, "İlk defa kadın futbol branşında lige katılım yapıyoruz. Yaklaşık 40 tane kız sporcumuz var. Bu sporcularımıza sahip çıkma adına çalışmalar yürütüyoruz. Bugünde bizleri ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürümüz, Komiserimiz ve kadın polis arkadaşlarımız kızlarımızı ziyaret ederek, desteklerini sundular. İnşallah bu destekler devamlı olarak gelir. Kızlarımız, erkeklerimiz ilçelerinde özlenen bu branşlar da büyük başarılar getirecek" dedi.

Editör: TE Bilişim