Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü’nün stadyumla ilgili işlerin kulüplere bilgi verilmeden başkalarına verilmesiyle ilgili karşı açıklaması kamuoyunu tatmin etmedi. Kamuoyu, giderek kente zarar vermeye başlayan iletişim eksikliği ve karşılıklı güven sorununun aşılması için Vali Ali İhsan Su’dan devreye girmesini istiyor.

VALİ ALİ İHSAN SU’DAN BEKLENTİLER
Sezonun başlamasına bir aydan az bir süre kala Diyarbakır’da spor kulüpleri ile Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlar arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Aylardır Diyarbekirspor’a tesis tahsis edilmemesi ve kulübün yeni sezonda nerede nasıl kalacağının soru işareti oluşturması, stadyumla ilgili kulüplere ağır koşullar dayatılarak fahiş rakamlar çıkarılması, kulüplerin gelir beklediği stadyumdaki işlerin başkalarına verilmesi gibi sorunlar yüzünden gerginlik yaşanıyor. Önceki gün ortak açıklama yapan Diyarbekirspor,Amedspor kulüpleri ve taraftar grupları Pazartesi gününe kadar tatmin edici adımlar atılmaması halinde yürüyüş yapacaklarını açıklamaları sorunun derinliğini daha da artırmış durumda. Spor kamuoyu, gerilim çok daha fazla tırmanmadan çözülmesini istiyor.
Vali Ali İhsan Su’nun tecrübe ve birikimiyle krizin üstesinden gelebileceğini düşünen  kamuoyu,bu konunun tüm tarafların katılacağı toplantı ile kalıcı şekilde çözülmesini istiyor.


“KARŞILIKLI İYİ NİYETLE SORUN HEMEN ÇÖZÜLÜR”
Esas olanın Diyarbakır’ın menfaati olduğunu anlatan spor otoriterleri,”Bu gerilimin kimseye faydası yok. Diyarbakır bundan zarar görüyor. Devletimizin bu konuda gerekli imkanları mevcüttür. Bu kulüpler sonuçta şehri temsil ediyor. Diyarbekirspor’a rahatlıkla tesis tahsis edilebilir, kalıcı tesis için adımlar atılabilir ve iki kulübün stadyumla ilgili sorunları karşılıklı adımlarla hal edilebilir. Bu stadyum da tesisler de Diyarbakır şehri ve halkı için yapıldı. Kulüpler olmazsa, halk gelmezse o stadın da tesislerin de anlamı olmaz. Bir an önce çözüm üretilmeli. Süreç uzadıkça bundan herkes zarar görecektir.” değerlendirmesinde bulundular. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim