İhsan Yılmaz / Özel Haber

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçtiğimiz yıl suni çim yapılarak hizmete giren Silvan İlçe Stadı’ndaki eksiklikler dikkat çekiyor.

Silvan Belediyespor Başkanı Yahya Yahuaoğlu konuya ilişkin konuştu.  Yahuaoğlu, "Silvan ilçemizin iki takımı var. Bir kaç yıl önce ilçe sahasının suni çim ve maraton türbinleri yeni yapıldı. Ancak maç esnasında skorbort yok, türbinlerde koltuk yok, gelen misafir takımın yöneticileri ve seyirciler ayakta maçı izlemek zorunda kalıyor. Sporcu, hakem ve seyirciler iç içe hakem ve sporcuların olduğu yere bir ara bölmenin yapılması lazım. Yoksa büyük olayların çıkması sırasında insanlar zarar görecektir. Bu önlem acilen alınmalı. Silvan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü personeli yetersiz kalıyor Silvan Gençlik Spor İlçe Müdürü olarak vekalet atanan arkadaşı hiç bir müsabakada bulamıyoruz. Bu da büyük bir eksikliktir" dedi.

Aslanspor Başkanı Aslan Bakır ise, "Yıllardır eksiklikler içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Amatör liginde iki ilçe takımı mevcuttur. Ancak stattaki eksiklikler yıllardan beri devam ediyor. Defalarca resmi yazışmalar yapmamıza rağmen eksikliklerimiz giderilmedi. Silvan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nde hiç bir muhatap bulamıyoruz" dedi.

Silvan stadında skorbort bulunmuyor. Şeref tribünü koltukları yok, Her iki takımın yöneticileri, stadın bu eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Silvan Belediyespor ve Silvan Aslanspor takımlarının lig maçlarını oynayacağı Silvan İlçe Stadı’nda kapalı tribünde ilginç bir görüntü var. Stadın kapalı tribününün hiç bir bölümünde oturaklar yok. Tribünün hiç bir yerinde koltuklar yok. Taraftarlar kapalı tribündeki beton zeminde maçları mecburen oturmak veya maçları ayakta izlemek zorunda kalıyor. Kapalı tribüne en kısa sürede koltuk konulması gerekiyor.

Türk bayrağı yok

Silvan ilçe stadının bir başka eksikliği Türk bayrağı. Skorbort olmadığı için Türk bayrağı konulmadığı düşünülüyor.

Eksikleri ile dikkati çeken Silvan İlçe Stadı’nın maraton diye tabir edilen açık tribününün bulunduğu bölümde tuvalet bulunmuyor. Silvan Belediyespor’un iç saha maçlarında deplasman takımları için tahsis edilecek maraton tribününe en kısa sürede tuvalet yapılması gerekiyor.

Soyunma adasından çıkan sporcu ve hakemler seyircilerin alt bölmesinde bulunan boşlukta maça çıkıyorlar, buda büyük bir tehlike arz ediyor. Stadın ile saha arasındaki bölmeler konulmalı seyirci ile futbolcu bağlantısı kesilmeli.

İlçe müdürü nerde

Silvan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü görevini vekaleten yürütülüyor. İlçeye Gençlik Spor İlçe müdürü ataması 2 yıl önce vekaleten yapıldı. Silvan Gençlik Spor ilçe müdürlüğünü vekaleten Mekin Azizoğlu’nun yürüttüğü belirtiliyor. İlçe halkı ve sporseverler Mekin Azizoğlu'nun hiç bir müsabakaya gelmediği belirtilirken, asaleten bir müdürün atanmasını istiyor.

Silvan ilçe stadına gidilen yollar çukurlarla dolu. Stadın çevre düzenlemesi yapılmadığı gibi çevrede çirkin görüntülerin bir an önce giderilmesini istiyorlar.

Silvan ilçe stadındaki eksiklerin giderilmesi için Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne büyük görev düşüyor. İl Müdürlüğü’nün bu konuda nasıl bir çalışma yapacağı merak konusu.

Editör: TE Bilişim