Haber / İhsan YILMAZ

Silvanlı wushucu Taner Kalkan, Fisu Üniversite Federasyonu tarafından 21 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Fisu üniversiteler arası Dünya şampiyonasında Boks Şampiyonasında (wushu sanda) şampiyonluk için ringe çıkmaya hazırlanıyor.

Silvan’ın ilk kez temsil edileceği Dünya şampiyonası turnuvada, dereceye giren sporcular Türkiye Milli Takımına seçilerek Dünya Üniversiteler Arası wushu sanda Şampiyonu unvanını alacak.

Dünya Şampiyonluğunu hedefiyle, antrenmanlarını Kalkan Spor Kulübünde wushu antrenörü Nimet Kalkan ile birlikte gerçekleştiren Taner Kalkan, kondisyon, kuvvet ve fitness antrenmanlarını da Kalkan Spor Kulübü Antrenörü Nimet kalkan eşliğinde sürdürüyor.

Turnuvaya kısa bir süre kaldığı için yoğun bir antrenman programıyla çalışan Taner kalkan, “Kalkan Spor Kulübünün sunduğu bu fırsatı, en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyorum. Günü üç antrenmanla tamamlıyorum. Silvan ve Spor Kulübümü en iyi şekilde Samsun’da temsil etmek istiyorum” dedi.

Genç wushucu Taner Kalkan, 12 yıldır yaptığı wushu sanda branşında 6 defa Türkiye şampiyonu, 2 defa uluslararası Balkan şampiyonu, 2019 ' da Avrupa şampiyonu, 2022 yılında ise Samsun’da 21-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin İlk defa ev sahipliği yaptığı,  Fisu üniversiteler arası dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek sporcu sponsor aradığını söyledi.

Editör: TE Bilişim