DİYARBAKIR - Görüşmede öne çıkan konu ise yeniden ayağa kalkarak bölgede umut yaratan Diyarbakırspor’un borçlarından arındırılması oldu. GSYD Başkanı Mehmet Yılmaz Bay, “Diyarbakırspor’un önündeki en büyük engel olan borçlarla ilgili sorunun çözülmesi için kulüp yönetiminin ortaya bir perspektif koyması ve şehirde tüm bileşenlerin destek olması lazım” dedi.

Görev yaptığı şehirlerde spora olan yakınlığı bilinen Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği  (GSYD) yönetimi ile bir araya gelerek şehrin spordaki son durumunu istişare etti.

Dernek başkanı Mehmet Yılmaz Bay ve yönetimini makamında kabul eden Vali Yardımcısı Coşkun, karşılıklı görüş alış-verişinde bulundu. Ziyarette GSYD İkinci Başkanı Veysi Akar ve Genel Sekreter Nihat Mızrak da yer aldı.

GSYD Başkanı Mehmet Yılmaz Bay, verimli geçen görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirerek spora verdiği destekle öne çıkan Vali Yardımcısı Ömer Coşkun’un Diyarbakır için şans olduğunu ifade ederek görüşmede Diyarbakırspor’un yeniden yapılanma süreci, yeni oluşan yönetimle beraber yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aktarımında bulunduklarını söyledi.

Diyarbakırspor’un en önemli iki sorununun tesisleşme ve borçlardan arındırılması olduğunu belirten Bay, “Tesisleşme, borçların yapılandırılması ve kurumsal bir kulüp yapısı noktalarında mevcüt kulüp yönetimine her alanda destek olacağız. Bu sorunların aşılması için valiliğimizin desteğine ihtiyaç var. Diyarbakırspor’un önündeki en büyük engel olan borçlarla ilgili sorunun çözülmesi için kulüp yönetiminin ortaya bir perspektif koyması ve şehirde tüm bileşenlerin destek olması lazım. Bu anlamda çok verimli bir görüşme oldu” dedi.

Vali Yardımcısı Ömer Coşkun ise Diyarbakırspor markasının çok değerli olduğuna dikkat çekerek bu anlamda yapılacak doğru işlerin destekçisi olacaklarını kaydetti. Kulübün geleceği konusunda önemli olan tarafın oluşan yönetimin kulübü ayağa kaldıracak bir projeksiyon ortaya koyması olduğunun altını çizen Coşkun, bu amaçla geleceğe dönük adımların atılması ve bunun için de hazırlık yapılması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim