Spor, insan vücuduna birçok yararı bulunan ve düzenli şekilde yapılması gereken bir aktivitedir. Beden sağlığına iyi geldiği gibi ruh sağlığına da oldukça yararı bulunmaktadır. Üzerimizde ne kadar kötü enerji varsa atmamıza yardımcı olan en güzel aktivitedir.

Spor yapmaya ne kadar erken başlarsak vücudumuz açısından o kadar iyi olmaktadır. Sporu kesinlikle alışkanlık haline getirmeliyiz. Alışık olmayan vücutlar ilk başta tabiki zorlanacaktır. Fakat belli bir zamandan sonra hareketsiz yaşayamamaya başlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yüzmek, koşmak, yürüyüş, jimnastik gibi her insanın yapabileceği standartlarda bir çok  spor dalı bulunmaktadır. Sizler kendinize en uygun olanı seçip, seçtiğiniz dala göre en fazla 40-50 dakika yapmanız vücut sağlığınız için yeterli olacaktır. Burada bir detayı belirtmek isterim. Egzersizlere başlamadan önce mutlaka 15-20 dakika ısınmak gerekmektedir. Vücudu ısıtmadan yapılan spor çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Ayrıca yemek yedikten hemen sonra ve açken de spor yapılmamalıdır.

Sporun faydaları yaş gruplarına göre çeşitlilik göstermektedir. Bunlardan bahsetmek gerekirse:

“Özellikle çocuklarda çok önemlidir. Spor yaparken fazla enerjilerini boşaltmaları sayesinde derslerinde daha verimli ve aktif olmaktadırlar.

 Hamile hanımların yapmış oldukları spor, özellikle yürüyüş, kolay doğum yapmalarına yardımcı olmaktadır.

 Cildin canlı kalmasına ve taze görünmesine yardımcı olur.

Yapacağımız spor vücut direncini arttıracağı için bağışıklık sistemini güçlendirir.

 İş hayatında dakaattif ve daha verimli çalışılmasına yardımcı olacaktır.

Dinamik kalmamızı sağlar.

Kasları kuvvetlendirir ve erken yaşlanmayı önler.

Beslenme dengesini düzenlediği için zayıf olan kişiler sağlıklı kilo alır, kilolu olan kişiler ise kolaylıkla kilo verirler.

 Akciğerlere çok yararı olduğu için solunum olayımızı güçlendirir.

Sporu alışkanlık haline getirip hayatına sokan kişilerin kendilerine olan güveni ve insan ilişkileri çok yüksektir. Pozitif düşünmemize, daha neşeli olmamıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca fiziksel performansımızı yükselttiği için gün içerisinde yaptığımız işlerden daha az yorulmamıza sebep olur.

Özellikle kalp sağlığımız için önemli olan sporu hayatımıza sokmanın tam zamanı. Sağlıklı ve dinamik günler geçirmeniz dileğiyle.”

Editör: TE Bilişim