DİYARBAKIR– Türkiye Karate Federasyon (TKF) Esad Delihasan Karate sporcusu Tülay Albaer’e millilik belgesinin verilmemesi ve Karate Federasyonu hakkında oluşturulmak istenen kamuoyu ile ilgili karate camiasını yakından ilgilendiren bazı konuları açıklık getirdi.

Türkiye Karate Federasyon (TKF) Başkanı Esad Delihasan açıklamalarında, Tülay Albear ’ın yapmış olduğu bir röportajında ne yazık ki, “Türkiye Karate Federasyonu Benim Millilik belgemi vermemekte diretiyor” demesi üzerine,  Esad Delihasan “yönetmeliklerden ve kanunlardan büyük mü? “ diyerek sert tepki gösterdi.

Başkan Esad Delihasan yaptığı açıklamada, “Karate Federasyonumuz üzerinden kamuoyu oluşturulmak isteniliyor, dünya klasmanında bu senenin 1 numarasıyız. Dünyada en gözde federasyonuz. Biz karate camiamızla hep birlikte başarılara koşuyoruz, karate camiamız olarak hepimiz bir aileyiz. Avukat bey muhalefet olabilir, bizim karate camiamızı bilemez ama bunu unutmayalım ki muhalefet edenlere bile milli takımlarda bile görev verdim. Hiç kimseyi birbirinden asla ayırmıyoruz Federasyon Başkanlığını 3 kez seçimdir kazanarak halen görevimiz başındayız. Bana ve Yönetim kurulu üyelerimize güvenmelerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunarım” dedi.

“Serzenişinde haklı ama muhatabı ben değilim”

Albaer’in muhatabının kendisi olmadığını belirten Delihasan, “Tülay Albaer benim arkadaşımdır. Serzenişinde haklı ama muhatabı ben değilim. Neden benim adımı karıştırdı bunu da anlamış değilim. Ben o zamanlar federasyon başkanı veya federasyonda yetkili biri değildim. Geçmiş yıllardaki yaşanan millilik belgesindeki yaşanan sıkıntılar neden şimdi gündeme geldi? Peki Spor Genel Müdürlüğü yürütme belgesini istiyor fakat elimizde böyle bir şey yok. Mesela benim bire bir yaşadığım bir olayı anlatayım, 1992 Yılında Veysel Buğur İspanya’da Dünya şampiyonu olmuştu devlet sporculuğuna başvuru yapmak için benden belge istedi. Bende Veysel Buğur milli sporcu olduğunu ve 1992 yılında İspanya’da yapılan Karate Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olmuştur şeklinde bir resmi belge verdim” dedi.

“Tülay’a neden hak etmiş olduğu belgesini vermeyeyim”

Delihasan konuşmasının devamında ise, “Ben Veysel’e belge verdim Tülay Albear benimle beraber milli takımda yarışmış, kendisi tatemiler de ter akıttığım bir arkadaşım. Bana seni örnek alıyorum ve senin gibi hareketli olmaya çalışıyorum diyen birine neden hak etmiş olduğu belgesini vermeyeyim? Hangi akıl ve mantık bunu kabul edebilir? Genel müdürlük genelgesinde ne isteniyorsa biz federasyonlar olarak uygulamak zorundayız. Mesela bazı sporcular ceza almış, dosyasını buluyoruz cezasını kaldırmaya çalışıyoruz ama genel müdürlük bize bu cezayı sen vermedin, bunu kaldıramazsın diyerek kabul etmiyor. Haksızlık ve yanlışlıklar olabilir ama benden kaynaklanan hiçbir durum yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim