TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler, dış transferde ilk futbolcusuna kavuştu. Yeşil kırmızılı beyazlı ekip, geçen sezon Kırşehir Belediyesporda forma giyen ve sol bek mevkinde görev yapan Ümit Karaal'ı kadrosuna kattı.

Futbol kariyeri Beşiktaş altyapısından başlayan genç futbolcu, Süper Lig kulüplerinden Sivasspor’da görev yaptı. Daha sonra TFF 1. Ligde Elazığspor, 2. Ligde ise Bayrampaşa, Kastamonuspor, 1922 Konyaspor ve son olarak Kırşehir Belediyespor takımlarında görev yapan 24 yaşındaki oyuncu, Amed Sportif Faaliyetlerin bu sezonun ilk transferi oldu. Diyarbakır’a gelerek kulüp başkanı Vechettin Alsaç ve transfer komitesi üyeleriyle görüşen Ümit Karaal, kendisine sunulan transfer teklifini kabul ederek, resmi sözleşmeyi imzaladı.

Amed Sportif Faaliyetlerin yeni sezon hazırlık kampı da devam ediyor. Talaytepe Şehmus Özer Tesislerinde günde çift idman yaparak hazırlıklarını sürdüren yeşil kırmızılı beyazlı ekip, 4-5 gün daha Diyarbakır’daki antrenmanlarını sürdürecek.

TFF 3. Lig 1. Grup takımlarından Diyarbakır Futbol Kulübü’nde de transfer çalışmaları devam ediyor.

Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan’la yaptığı anlaşmanın ardından futbolcu transferlerine yönelen Diyarbakır temsilcisi, iki oyuncuyu daha renklerine bağladı. Geçen sezon Niğde Anadolu Futbol Kulübünde forma giyen Emir Can Sayar ve Vanspor Futbol Kulübünden Barış Sağır’la anlaşan yeşil kırmızılı ekip, şuana kadar renklerine 8 futbolcuyu katmış oldu.

Diyarbakır Futbol Kulübü, daha önce dış transferde Çorum Futbol Kulübünden kanat oyuncusu Murathan Buruş, Bucaspor'da forvet Mehmet Fuat Gölbaşı ve stoper Ferhat Çoban, Nevşehir Belediyespordan tecrübeli savunma oyuncusu Ethem Pülgir ve Vanspor Futbol kulübünden kaleci Salih Şenbaş ve iç transferde de Maksut Birben ile anlaşmaya varmıştı.

Bolu’da yeni sezon hazırlıklarını devam ettiren yeşil kırmızılı ekip teknik direktör Mehmet Erdal Alpaslan gözetiminde günde çift idman yapıyor. Sabah çalışmasında kondisyon ve kros ağırlıklı idmanlar gerçekleştiren Diyarbakır ekibi, akşam saatlerindeki ise taktik ağırlıklı antrenmanlar gerçekleştiriyor. (İHA)

Editör: TE Bilişim