DİYARBAKIR - Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL9)  takımlarından Diyarbakırspor’un hafta içinde yapılan olağanüstü kongrede göreve gelen yeni yönetim kurulu, takımı şampiyonluğa taşıyan teknik heyet ve futbolculara teşekkür yemeği verdi, geçen sezondan kalma alacakları ve şampiyonluk primlerini ödeyerek örnek bir davranışta bulundu.

Yemekte konuşan kulübün fahri başkanı Hacı İhsan Aydın, geçmiş dönemlerde üst liglerde yöneticilik yaptığı Diyarbakırspor’un bu duruma düşmesine gönlü razı olmadığı için yönetime talip olduklarını dile getirerek hiçbir karşılık beklemeden her türlü maddi ve manevi desteği sağlama sözü verdi.

Aydın, “Ben öncelikle kulübü küllerinden doğuran Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir meşale yaktılar. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Türkiye’nin her yerinden telefonlar gelmeye başladı.Taraftarlarımızda inanılmaz bir teveccüh oluşmuş durumda. Sanki BAL Liginde değil de çok daha üst liglerdeymişiz gibi bir heyecan var insanlarda. Bu tablo Diyarbakırspor’a olan özlemi ve bu markanın büyüklüğünü gösteriyor. Teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime takımı şampiyon yaptıkları için teşekkür ediyorum. Hedefimiz şampiyon olup 3.Lige yükselmek. Maddi olarak kendi imkanlarımızla ve yaratacağımız desteklerle her türlü desteği vereceğiz. 3.Lig ayarında bir takım oluşturarak hedefe ulaşmak istiyoruz. Teknik heyetimizle anlaştık ve kendilerinden şampiyonluk istiyoruz” dedi.

“Hedefimiz sportif başarı ve kurumsal yapı oluşturmak”

Kulüp Başkanı Siyabend Aydın ise büyük bir heyecanla göreve geldiklerini dile getirerek tek amaçlarının sportif başarı ve kurumsal yapı inşa etmek olduğunu söyledi. Başkan Aydın, “Çocukluğumuz ve gençliğimiz Diyarbakırspor’un en güzel yıllarına denk geldi. O halden bu hale gelmesi içimizi acıtıyor. Elimizi taşın altına sokalım ve hep beraber kulübümüzü yukarılara taşıyalım diye geldik. Her senenin ayrı bir önemi var. Bu sene 3.Lige yükselmek istiyoruz. Bunun için maddi anlamda ne gerekiyorsa yerine getireceğiz. Heyecanımız oldukça yüksek. Bu heyecan ve istek inşallah bizi başarıya taşıyacak” diye konuştu.

Yönetimin yeniden anlaşmaya vardığı teknik sorumlu Aytekin Yıldırım ise dibe vurmuş olan Diyarbakırspor’u BAL Ligine taşıyan futbolcu kadrosuna teşekkür ederek başladığı konuşmasında yeni yönetimin gelir gelmez geçen sezondan kalma borçları kapatmasının anlamlı olduğunu dile getirerek yeni sezonda şampiyon olmak için güçlü bir kadro kuracaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim