Köfte konusunda yeryüzünün en bereketli ve başarılı topraklarından birinde köfte sevmemek, haftanın en az 1 haftasında köfte yapmamak en basit ifadeyle bu mutfağa haksızlık olurdu. Özellikle sulu köfte gibi hemen hemen her sofraya yakışan bir tarifi bilmemek olmaz. Üstelik de yapımı çok kolay, dilerseniz içerisine farklı sebzeler ilave etmeniz de mümkün. Karşınızda tüm sofrayı lezzetlendirecek o enfes tarif: Sulu köfte tarifi!

Köftenin bereketli ve aile yemeği halini alan şeklidir sulu köfte. Tabak tabak yenir, yendikçe yenir. Size bugün vereceğimiz tarifin nefis bir akşam yemeği alternatifi olacağına eminiz. Ama alternatiften önce sulu köftenin yanına mutlaka koymanız gereken yemek tariflerine değinelim: Pilav, bol soğanlı bir salata ve cacık. Sulu köftenin şanına şan katacak.

Malzemeler:

Köfte için;

350 gram orta yağlı kıyma

1 adet yumurta

3-4 yemek kaşığı ince bulgur

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1/2 adet rendelenmiş soğan

Pişirmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 adet limon

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerisi:

Sulu köfte tarifini; salçalı sos yerine haşlama suyuna kattığınız yumurta sarısı ile çırpılmış bir adet limon suyu ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.Köfte harcına arzuya göre ince kıyılmış reyhan ya da maydanoz ekleyebilirsiniz. Dilerseniz patates ve havuç ilave ederek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta kıyma ve diğer köfte malzemeleri ile yoğurun. Kolayca şekil verebilmek için buzdolabında 10 dakika kadar bekletin. Köftelerinize top top şekil verin ve hafif unlayın.

Bir tencerenin içerisine yağı alın, hafif kızdırın Salça ilave ederek güzelce kavurun. Ardından suyu azar azar ilave edin.

Limonu sıkın ve karabiberi de ilave edin. Kaynamaya bırakın. Şekil verdiğiniz köfteleri kaynamakta olan salçalı suyun içerisine atın ve köfteler yumuşayana kadar pişirin.

Ardından isteğe bağlı tuz ilave edin ve ocaktan alarak sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.