SPOR TOTO Süper Lig’de heyecan bu hafta sonu başlıyor. Tüm takımlar yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiler ve artık lige başlamak için hazırlar. Süper Lig’de açılış maçı 13 Ağustos Cuma günü Beşiktaş ve Rizespor arasında oynanacak lig maçı ile başlayacak. 15 Ağustos Pazar günü Fenerbahçe, ligin yeni ekiplerinden Adana Demirspor deplasmanına konuk olacak. 16 Ağustos Pazartesi günü Trabzonspor, Yeni Malatya ile deplasmanda karşılaşırken, haftanın son maçı aynı gün oynanacak olan Galatasaray ile ligin yeni ekiplerinden Giresunspor arasında oynanacak ve ilk hafta heyecanı geride kalmış olacak.

Geçen senenin şampiyonu Beşiktaş, bu sezon hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek. Siyah-beyazlılarda yeni sezon kadro yapılanmasında bir çok bölgeye transfer yapılırken, stoper ve forvet bölgesine de bir transfer arayışı içerisindeler. Bu bölgelerde sayısal yetersizlik söz konusu.

Fenerbahçe’de gözler forvet transferine çevrilmiş durumda. Son olarak savunmaya takviye yapan sarı-lacivertliler, sol kanat bek bölgesine de bir transfer düşünüyor. Bu iki mevkiden sonra orta sahaya kaliteli bir oyuncu transferi yapmayı planlayan yönetim, kadroda yüksek maliyeti olan oyuncuları elden çıkarmanın arayışında.

Galatasaray, 4 büyüklerin arasında sezonu en erken açan takım konumunda. Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven’e elene sarı-kırmızılılar, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ediyor. Burada da ilk maçına çıkan Galatasaray, kendi sahasında karşılaştığı rakibi St. Johnstone ile sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Galatasaray’da transferde biraz geç kalındı. Kanat pozisyonunda oynayan oyunculardan verim alınamıyor. Bu bölgelere mutlak takviye şart.

4 büyükler içerisinde bu sezon en etkili kurulan takım Trabzonspor. Bence sezonun şampiyonluk için en ciddi favorisi konumunda. Bordo-mavililer Gervinho, Hamsik gibi dünyaca ünlü yıldızları bünyesine kattı. Abdullah Avcı yönetiminde çıkışa geçen Trabzonspor, kurduğu kadroyla ve oynadığı coşkulu futbolla diğer rakiplerinden bir adım önde görünüyor.

Yeni sezon bütün takımlarımız için sakatlıktan uzak, centilmenliğin ve dostluğun ön planda olduğu bir sezon olmasını temenni ediyorum.