Değerli okurlarımız başlığın sonunda ki soru işaretleri yazının ana temasını oluşturdu sanırım…

Neden soru işareti derseniz,

Amedspor ile başlayalım;

Sezon başı beklentisinin altında, fakat sezon içi performansı ile iyi bir puan ile kapatılan ilk yarı sonunda beklentiler neydi?

Takım içinde sezon başı yapılan anlamsız, gereksiz masraflı oyuncular ile yollar ayrılacak, transfer anlamında aslında önceden araştırılıp, oluşan listeye göre maddi anlamda uygun ve nokta atışlar yapılıp ikinci yarıya başlanılacak.

Şu ana kadar ki durum için düşüncelerimi sorarsanız;

Gereksiz yerlere yapılan müsrif transferler ayrılmaya başladı (Sezon başı ne kadar hatalı işler yapıldığının göstergesi). Burak'ın ayrılması çoğu kişi tarafından beklenmeyen, fakat duyumu önceden yayılan bir dedikoduyken, duyumun doğru olduğu ortaya çıktı ve yollar ayrıldı.

TFF’ye verilen dosyaların içinde ismi olan ve bizim için bir anlamı olmayan, 80 numaralı oyuncu takımda tutulurken, Muhammet in ayrılması bana göre hata ve yanlıştır.

Yapılan transferlere bakarsak; eksik olan bölgeler anlamında düşünceler yerine getiriliyor, fakat net bir forvet ile anlaşılması bize göre kesinlikle elzemdir.

Ayrıca stoper Oğuz takımda kalmayacaksa, stoper ve orta saha da savaştı bir oyuncuya da ihtiyaç fazla…

Kısıtlı imkanlar olsa da transfer olmadan gerekli ilerlemenin olacağını düşünmüyorum.

Son olarak kulüp iletişimi anlamında hazırlık maçları transferler ve takımdan ayrılan oyuncular hakkında dışa aktarımın hızlı olması hem tepkilere set olur, hem de dedikoduların önüne de geçilmiş olur.

Diyarbekirspor'a gelirsek;

Giden iyi oyuncuların çokluğu, kampın il'de yapılması, transferler konusunda duyumlar dışında resmi sayfadan açıklamalar gelmemesi, taraftar ile olan bağın günden güne iyice kopması, bilgi akışı ve dışarıda kalan insanlar, yetkililer sevenler ile oluşan anlamsız sınır sonucu, belki de tarihinin en kötü ikinci yarı öncesini yaşayan Diyarbekirspor’da hedef anlamında çok net kestiremezsek de genç, ileriye dönük, orta sıralar için yeterli bir kadro kurulacak sanki…

Tabi bu görüşümüz transfer sezonunu ve atılan imzaları görünce değişebilir, ama şimdilik gidişat maalesef öyle…

Çözüm için bir şeyler yazmaya artık gerek yok sanırım.

Çünkü çok yazdık, söyledik belirttik.

Yapılacak ilk şey bölge ve il gençleri ile tecrübeli bir kaç oyuncunun oluşumuna destek vermek, ikili ilişkileri düzeltmek.

Yoksa yine hüsran, yine saçılan bir ton para ve yine 3. Lig.

Başka bir yazıda görüşmem üzere

Esen Kalın Spor'la Kalın.