Nefis ve oldukça pratik bir tarif olsun ama aynı zamanda daha önceden hiç denemediğim bir yemek olsun istiyorsanız bu tarif tam size göre! Tarhanayı daha önce hep çorbalarda kullanıyorduk. Fakat bu köftenin içerisinde tarhana var ve yemeğe kattığı lezzet inanılmaz güzel!

Üzerine bol yoğurt ve salçayla kızdırılmış tereyağı da geldi mi lezzetli olmaması mümkün değil!  Akşama ne pişirelim diye düşünenler varsa haydi mutfakta buluşalım. Şimdiden ellerinize sağlık!

Malzemeler

Köftesi İçin:

1 su bardağı ince bulgur (sıcak suyla ıslatılmış)

1/2 su bardağı tarhana

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan (küp doğranmış)

4 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

1/2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı sumak

1 avuç kıyılmış maydanoz

Nasıl Yapılır?

Bir kasede sıcak suyla ıslatılmış ve şişmiş bulgurun üzerine tarhana, yumurta, un, nane ve tuzu ilave edin. Karışımı güzelce yoğurduktan sonra ellerinizi ıslatıp misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Üzerine zeytinyağı ve soğanı ilave edip 4-5 dakika kavurun. Su ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri tencereye ilave edin. 15 dakika pişmeye bırakın.

Pişen tarhana köftesini ocaktan alın ve servis kasesine aktarın. Üzerine yoğurt, salçayla kızdırılmış tereyağı, sumak ve kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!