Deniz ürünleri çok lezzetli olsa da herkes aynı zevkle tüketemiyor. Üstelik Bizim bölgemiz de taze deniz ürünü bulmak da çok zor. Dolayısıyla böyle durumlarda, devreye deniz ürünlerinin muadili tavuklu yemek tarifler geliyor.

İşte tavuk kalamar da böyle yemeklerden biridir. Baharatların lezzeti kattığı tavuk parçaları, kızarınca ortaya çıkan sonucun gerçek kalamarı aratmadığını görebilirsiniz. Özellikle de çocuklar ve gençler tavuk kalamara bayılıyor diyebilirim.

Gerekli Malzemeler:

700 gram tavuk döş

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

Kekik

Kimyon

Köri

Pul biber

Sosu için:

5 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 şişe maden suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

Yemeğin hazırlanışı:

Tavuk göğsünü parmak parmak kalınlığında şeritler halinde dilimleyin. (İnce dilimler olsun.)

Dilimlediğiniz tavukları karıştırma kabına alın. Üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik ve kimyonu ekleyip  karıştırın  ve  dolapta  1  saat  kadar  dinlendirin.

Tavuk dinlenirken, sodalı sosu hazırlayın. Yumurtayı geniş bir kap içine kırıp çırpın. İçine maden su ekleyin. Unu kabartma tozunu ve tuzu ilave edip iyice çırpın.

Dinlenen tavukları sosun içerisine koyup iyice karıştırın. Vaktiniz yoksa 15-20  dakika bu şekilde bekletip kızgın yağda kızartıp servis  yapın. Eğer vaktiniz varsa 2 saat kadar sosta bekletirseniz sonuç çok daha güzel olacaktır.

Yoğurt sosu için, yoğurda sarımsağı rendeleyip, mayonez, tuz ve nane ilave edip karıştırın, tavuğunuzu banarak, afiyetle tüketin.